2011-05-09 11:18:37• hírek • Szatmár.ro

Barangolás az Európai Unióban

Ügyesen szerepeltek a Barangolás az Európai Unióban című vetélkedő országos szakaszán a szatmári kisdiákok.

Hétvégén került sor Nagyváradon a Barangolás az Európai Unióban elnevezésű  verseny országos döntőjére, amelyen Arad, Brassó, Kolozs, Kovászna, Hargita, Maros, Szatmár és Szilágy megye iskolásai is részt vettek.

Szatmár megyét két tanintézmény csapata képviselte a megmérettetésen: a Mircea Eliade Általános Iskola „Ügyik"- Romocsa Réka, Jakab Edina és Deszti Rafael, felkészítőjük: Leiti Mónika - és a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola Bolyongók csapata - Pongrácz Rebeka, Krakó Rudolf és Mayer Pátrik, felkészítőjük: Szejke Ottilia.

A csapatoknak az Európai Unió tagállamait kellett előzőleg alaposan áttanulmányozniuk, s a versenyen ezen tudásukat mérték föl. A feladatlapok a különböző országok hírességeivel, jellegzetes ételeivel, híres épületeivel mesefiguráival vagy táncaival foglalkoztak. Emellett a csapatoknak be kellett mutatniuk szülőhelyüket is egy címer elkészítése révén.

Amint azt a felkészítő tanároktól megtudtuk, a kisdiákok megállták a helyüket a vetélkedőn, kevéssel lemaradva a dobogóról, mindkét csapat dicséretben részesült.


Közös fotón a két szatmári csapat
Közös fotón a két szatmári csapat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: