2007-11-20 10:10:13• hírek • Szatmar.ro

Bányaszerencsétlenség Ukrajnában

banyaszokEddig több mint 70 holttestet találtak a felrobbant bánya helyszínén.

Ukrajnában eddig 70 bányász holttestét találták meg a mentők a vasárnapi súlyos bányakatasztrófa színhelyén. 16 föld alatt rekedt emberről továbbra sem tudnak semmit.

A mentőalakulatoknak ma el kellett hagyniuk a tárnát, mert a nagy nehezen elfojtott tűz ismét fellángolt. Sőt újabb sújtólégrobbanás fenyeget. Bizonyos nehézségek jelentkeztek, megnőtt a hőmérséklet a szellőzőjáratokban, a 13-as fejtésen. Ezért most egy műszaki tanácskozást tartottunk tudósok, szakemberek részvételével, hogy meghatározzák a mentők további előrehaladását - tájékoztatott a helyszíni mentést irányító Plujev miniszterelnök helyettes.A föld alatt lévők hozzátartozói azonban egyre kevésbé tudják elviselni a bizonytalanságot, és a mentők kényszerű tétlenségét.

Elkeseredett asszonyok betörtek a kormánybizottság ülésére és információ, főképp pedig konkrét mentési terveket követeltek. Hol a vezetés? Hol folyik a megbeszélés? Mondja meg valaki? Kiabálta az egyik asszony. Közben már lassan a fél ukrán kormány a helyszínen van, sőt ma megérkezett Juscsenko elnök is. A felrobbant Zaszjagyko bánya Ukrajnában az egyik legjövedelmezőbb, de egyúttal a legveszélyesebbek közé tartozik. Az utóbbi 10 évben már a mostani szerencsétlenség előtt is 200 ember vesztette itt életét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: