2008-11-16 21:24:16• hírek • Csenteri Judit

Bányarobbanás Petrozsényban

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb bányabalesete következett be a Zsil-völgyében fekvő petrozsényi bányában. A balesetnek eddig 12 áldozata van.

 

Szombaton, körülbelül kér órás különbséggel két sújtólégrobbanás is történt a petrozsényi szénmedence egyik bányájában. Az első baleset következtében nyolc bányász veszítette életét, s további három a mélyben rekedt. Kimentésük érdekében bányamentők indultak a 950 méter mélyen lévő tárnába.

A realitatea.net hírportál tájékoztatása szerint, az első robbanást követően körülbelül két órával, a metángáz felhalmozódása miatt újabb robbanás történt a bányában. A második robbanásnak 4 halálos áldozata volt.

A 12 áldozat közül négy mentősként ment le a mélybe az ott rekedtek kiszabadítása végett. A bányába vasárnap este, további robbanásveszély miatt még nem lehetett lemenni.

Az áldozatok rokonai úgy vélik, a robbanások nem a véletlenek művei voltak. Az emberek szerint a bányában a gázszint már a hét eleje óta túl magas volt, s a vezetőséget vádolják, amiért azok nem állították le a termelést tudva, hogy a baleset bármikor bekövetkezhet.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: