2014-03-20 15:52:32• hírek • Kocsis Zoltán

Bankautomata-fosztogatókat vett őrizetbe a rendőrség

A rendőrség arra figyelmezteti az ügyfeleket: amennyiben hasonló esetben nem ad ki pénzt az automata, azonnal értesítsék a bank alkalmazottait vagy a rendőrséget.

Legkevesebb tíz alkalommal fosztott ki bankautomatákat az a szatmári páros, amelyet szerda délután vett őrizetbe a Szatmár Megyei Rendőrség. A hatóság most azt vizsgálja, a duó követett-e el hasonló bűncselekményt a megye határain kívül is.

A 24 éves tasnádi B. Szabolcsot és a 17 éves K.E.-t szerdán vette őrizetbe a rendőrség. Csütörtök délelőtt B. Szabolcsot arra kötelezték, hogy a sajtó képviselői jelenlétében mutassa meg, miként fosztották ki az automatákat.

A fiatal páros egy-egy hajlékony fémlemezt helyezett fel annak a résnek a tetejére, amelyen a pénznek kell kijönnie. Pontosabban csak kellett volna, mivel a lemez pont ezt akadályozta meg. Az ügyfél, látván, hogy nem jön ki a pénz, azt hitte, biztos az automata hibásodott meg, ezért egyszerűen továbbment. A lesben álló páros pedig pontosan erre várt: odalépett és kivette a pénzt.

A rendőrség szerint tíz hasonló kifosztást bizonyíthatóan ők követtek el. Ezek során 5000 lejt zsebeltek be. A hatóság most azt vizsgálja, nem-e követett el hasonló bűncselekményt a páros a megye határain kívül, a szomszédos megyékben.

A fiatal férfit és a lányt egyelőre 24 órára őrizetbe vette a rendőrség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: