2015-01-18 16:19:13• hírek • Szatmár.ro

Bangó Margit lesz az RMDSZ-farsang sztárfellépője

Ugyan nemrég kezdték meg árusítani a jegyeket a farsangi és Valentin-napi bulira, már csak korlátozott számban vannak szabad helyek.

Farsangi és egyúttal Valentin-napi bulit szervez február 14-én a Szatmárnémeti RMDSZ! Nem is akármilyen mulatság lesz ez: a Decebal híd lábánál található Venetia Étteremben megszervezett, fergetegesnek ígérkező rendezvényen a sztárfellépő a Kossuth-díjas, méltán népszerű előadóművész, Bangó Margit lesz!

Azt hiszem nem is kell többet mondanunk a fantasztikusnak ígérkező vacsoráról - melynek főfogása szárnyas- és sertéshúsból áll, többféle körettel - és mulatságról, hiszen a jókedv garantált! Azt azért még eláruljuk, hogy az este folyamán a népszerű szatmári Amulett zenekar melegíti majd be a közönséget - aki részt vett az utóbbi évek bármelyik RMDSZ-szilveszterén, az tudja: a fiúk értenek a hangulatteremtéshez. Jó tudni még azt is, hogy aki nem akar lemaradni erről a rendezvényről, annak igyekeznie kell! Ugyan alig pár napja kezdték meg a jegyek árusítását, már csak alig néhány szabad hely van a vendéglő asztalainál!

Jegyek elővételben a színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók, 70 lejes áron. Mivel pedig az est, a Valentin nap megünnneplése mellett farsangi mulatság is lesz, bár a jelmez nem kötelező, a szervezők díjakat osztanak majd ki azok között, akik maskarát öltenek.

Bangó Margit, a sztárfellépő

Az est főfellépője a szatmáriak által is igen kedvelt, népszerű előadóművész, Bangó Margit aki 20:30-tól szórakoztatja a közönséget. Bangó Margit 2006-ban a cigányzene magas művészi színvonalú műveléséért a Magyar Köztársaság elnöke Kossuth-díjjal tüntette ki.

1950. április 4-én született a Szabolcs megyei Vásárosnaményban, tradícionális muzsikus család gyermekeként. Édesapja kiváló cimbalmos volt, édesanyja csodás énekhangja, a mai napig a művésznő fülében cseng, mint a gyermekkor feledhetetlen meghatározó és egész életére elkísérő élménye, melyről így vall: "Amikor édesanyám énekhangját hallottam a konyhából kiszűrődni határtalan szeretet és nyugalom vett körül, nem csak engem, hanem minden testvéremet is...". 1967-ben a Magyar Rádió által meghirdetett tehetségkutató meghallgatására is édesanyja nevezte be. A tehetségkutató verseny meghozta a gyümölcsét, a Magyar Rádió 1967-ben felvételt készített Bangó Margittal és az elkészült felvételeket Z-sítették, ami azt jelenti, a Rádió "mindenható zenei kuratóriuma" sugárzásra alkalmasnak találta az akkor 17 éves kislány dalait.

Hosszú, hosszú kitartó munka következett külföldön és belföldön egyaránt. Ahol csak lehetett, Bangó Margit énekelt Brüsszeltől Vásárosnaményig. A magyar nóta és cigánydalok százait tanulta meg és adta elő ahol csak lehetett. Sorban készültek a rádiófelvételek, és a Magyar Televízióban is egyre többet láthattuk énekelni. Zenei pályáján a legfontosabb tényező talán a hitelesség. Ez a kulcsa annak a csodás érzésnek, ami elfogja az embert, ha dalait hallgatja. Nem számít a közeg, ami lehet egy pici étterem, vagy a világ legnagyobb, leghíresebb koncertarénái, a magával ragadó előadás soha nem felejthető élményt nyújt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: