2015-12-11 15:37:28• hírek • MTI

Bandita lenne Bandic? Korrupciós vád Zágráb polgármestere ellen

Korrupció és hivatali visszaélés címén vádat emelt Milan Bandic, Zágráb polgármestere ellen pénteken a horvát főügyészség korrupcióellenes hivatala (USKOK) - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

Bandicon kívül gazdasági bűncselekmények gyanújával még további 15 ember, valamint a főváros közműszolgáltatásaiért felelős Zagrebacki Holding vezetője és a CIOS iparihulladék-szállító cég tulajdonosa ellen is vádat emelt az USKOK.

A polgármestert egyebek között azzal is vádolják, hogy a 2009-es horvátországi elnökválasztás során nem átláthatóan költötte el a kampánypénzeket. Az USKOK ezzel kapcsolatban adóelkerüléssel gyanúsítja, amelynek következtében a vád szerint 10 millió kunával (1,3 millió euró) megrövidítette az államkasszát.

Bandicot tavaly októberben vette őrizetbe a korrupcióellenes hivatal, egy hónapot töltött vizsgálati fogságban. A vizsgálat eredményeként az ügyészség megalapozottnak látta a gyanút, ezért a vádemelés mellett döntött.

Az 59 éves polgármestert az elmúlt évtizedben több alkalommal is összefüggésbe hozta a sajtó korrupciós ügyekkel, de mindeddig nem vonták felelősségre. Milan Bandic három év megszakítással 2000 óta irányítja a 800 ezer lakosú horvát fővárost.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: