2009-10-22 10:24:03• hírek • Gozner Gertrud

Bánatában szegeket nyelt

Egy negyven év körüli nő erős hasi fájdalmakkal jelentkezett pár napja a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályán. Az orvosok megdöbbentek, amikor egy maroknyi szeget találtak a páciens gyomrában.

A 40 éves Maria Negrea a petei romatelepen lakik, és saját elmondása szerint családi veszekedés miatt, bánatában nyelte le a szinte száz darab szeget. A nőnek nem ez az első fémnyelési akciója, korábban már négy alkalommal kezelték a megyei kórházban, mert szintén különböző tárgyakat, hajcsatot és varrótűt nyelt le. Eddig mindig sikerült természetes úton megszabadulnia az idegen testektől, de most bent ragadtak a gyomrában és  a vékonybelében.

A páciens a körülményekhez képest elég jó állapotnak örvend - tudtuk meg Constantin Demiantól, a megyei kórház sajtószóvivőjétől. Járkál, eszik, nem panaszkodik semmire - tette hozzá. Holnap van a főorvosi vizit, és valószínűleg akkor dönti el a sebész, hogy meg kell-e műteni vagy sem, mert természetes úton is megszabadulhat tőle - fejtette ki lapunknak a kórház szóvivője.

A páciens elmondása szerint két hónapon keresztül fogyasztott szegeket, mert vitája támadt a lányával és az elköltözött otthonról. A családja szerint a nő ittas állapotban nyelte le a szegeket, ezért sokszor nem is emlékezett rá. Egyértelmű pszichiátriai esettel állunk szemben - magyarázta Demian, már korábban is távolítottak el az orvosok lenyelt varrótűket, borotvapengéket és kiskanalakat, de még nem volt rá példa, hogy valaki 50 és 100 közötti szegmennyiséget nyeljen le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: