2010-06-24 14:48:58• hírek • Szatmár.ro

Bálványosi Nyári Tábor és Szabadegyetem

Kolozsváron a Spritz kávézóban tartották 2010. június 24-én az első hivatalos sajtótájékoztatót a 21. Bálványosi Nyári Tábor és Szabadegyetem témakörében. A közkeletű nevén „Tusványosként" becézett nagy múltú rendezvényre idén 2010. július 20-25-e között kerül sor Tusnádfürdőn.

Az erdélyi főszervező, Sándor Krisztina - a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke - a sajtótájékoztatón röviden ismertette az idei tábor elvi-eszmei alapvetését. Elhangzott: a magyarországi kormányváltás új helyzetet eredményezett a nemzetpolitikában is, és már jól látható jelei vannak annak, hogy mind a magyar-magyar, mind pedig a magyar-román párbeszédben áthelyeződtek a hangsúlyok. Idén ezt az új alapvetést járják körül a fősátras előadásokban, de szó esik még a gazdasági helyzetről, az energiapolitikáról, Verespatakról, illetve az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum jelenéről és jövőjéről is.
Somogyi Attila programfelelős a diáktábor jellegről számolt be. A koncertkínálat ismertetése után - idei felhozatal: Paso, Magashegy Underground, Demjén Ferenc, Csík Zenekar, Rúzsa Magdi, Tündérground, Role, Hooligans, Bikini - a bulihelyszíneket is ismertette, illetve az ifjúságot célzó kezdeményezéseket sorolta.

Demeter Szilárd, a tábor kommunikációs felelőse a megújult honlapot mutatta be. Elmondta: portálosították a honlapot, dinamikusabbá és pörgőbbé teszik beszámolókat. Napi két magyar nyelvű, illetve egy román nyelvű közleményt is kibocsátanak, valamint a szabadegyetem és diáktábor életét egy nyolcoldalas tábori lapban, a Tusványos Pressben követik nyomon. Kibővült a stáb, jelezte Demeter, idén a mandiner.hu szerzőgárdája is szerves részét képezi a kommunikációs csapatnak, továbbá videóbeszámolokat készítenek.

A sajtótájékoztató élőben közevetítették a facebook közösségi portálon, mozgóképes és további szöveges beszámolót a megújult honlapon találnak: www.tusvanyos.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: