2009-05-20 16:30:29• hírek • Ferenczi Noémi

Ballagtak a tanítóképzősök

Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti fiókjának óvónő- és tanítóképző levelezői szakos diákjait.

Szerdán délután nagy sürgés-forgás volt az óvónő- és tanítóképző főiskolán, ugyanis ballagtak a levelezői tagozaton végző, leendő óvónők, tanítónők. A végzősökhöz Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus intézett néhány szót útravalóul. Elmondta, örvendetes, hogy idén 42-en végeznek levelezői tagozaton, ugyanis általában a főiskola évei alatt lemorzsolódnak a diákok és más szakmát választanak. Az idei ballagások kétszeresen is ünnepnek számítanak, ugyanis pont tíz éve annak, hogy ez az intézmény megszületett Szatmárnémetiben.

Végh a pedagógusok társadalomban betöltött rendkívül fontos szerepét taglalta és az állandó megújulás fontosságát.

Kihangsúlyozta, nem búcsúzni akar, hanem köszönteni mindenkit, aki ezt a szép és nehéz szakmát választotta. Ehhez sok boldogságot, kitartást és sok örömet kívánt - fejezte be búcsúztató beszédét Végh.

A köszöntő után a tanítóképző levelezői tagozatának első éves hallgatói adták elő zenés-verses összeállításukat, majd pedig a Hám János Iskolaközpont negyedik osztályos diákjai adták elő ünnepi műsorukat.


Összesen 42 végzőst búcsúztattak szerdán
Összesen 42 végzőst búcsúztattak szerdán



Ünnepi műsort adtak elő az első éves hallgatók
Ünnepi műsort adtak elő az első éves hallgatók


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: