2017-06-10 17:22:27• hírek • refszatmar.eu

Ballagtak a nyolcadikos refisek

Fordítsátok fel a bűnös világot! – kapták tanácsként a ballagásukon a Szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikosai. 31 diák ballagott el, és búcsúzott az általános iskolai évektől, ám nagy részük továbbra is a református oktatási intézményben képzeli el a következő négy évet.

Pénteken délelőtt 10 órától a Láncos templomban Erdei-Árva István iskolalelkész hirdette az Úr szavát a napi Ige alapján: „…kiáltozták, hogy ezek a világfelforgatók itt is megjelentek” (ApCsel 17,6b) Az evangéliumot hirdetve kell nekünk felfordítani a világot, hogy eszközök lehessünk a mennyei rend földi megvalósulásában. Mi szükséges ahhoz, hogy ezt jól végezzük? Igaz hit! Pontosabban biztos ismeret és szívbéli bizalom, ahogy a Heidelbergi Káté 21. kérdésre adott felelete mondja. Biztos ismeretet az iskolapadokban, szívbéli bizodalmat inkább a templompadokban tanulhattak. Fordítsátok fel a bűnös világot, de csak igaz hittel, rendet teremtve, Isten dicsőségét szolgálva! – szólt az igei tanítás.

Az igehirdetést követően Elek Kinga aligazgatónő szólt a szülőkhöz és a gyerekekhez: „Tudom, hogy nehéz időszak előtt álltok, s komoly döntések küszöbén, de megnyugtat a tény, hogy szerető szülők támogatnak titeket és végtelen sok empátiával bíró, kiváló osztályfőnök, ők élő lámpásokként világítják meg álmaitok megvalósításához vezető ösvényeiteket, és még nem is említettem azt a segítséget, amely mindannyiatok életében jelen van, ez a segítség Pünkösd napján érkezett közénk, ő a Szentlélek, őrá teljes bizalommal számíthattok, minden nehéz megpróbáltatás súlytalanabbá válik, ha hiszitek azt, hogy veletek van. Azt kívánom nektek, hogy ennyi segítség mellett legyetek képesek tálentumaitokat hasznosan befektetni, s ne maradjanak ezek cipős dobozba elrejtett haszontalan öncélú ezüstök, szolgálják ezek családod, közösséged, és nemzeted fejlődését, gyarapodását!” – szólt a biztatás.

A szokásokhoz híven, jelképes módon, ünnepélyesen átadták a Váradi Bibliát a nyolcadikosok a hetedikeseknek, majd kiosztották a diplomákat. Első tanuló 9,97-es átlaggal Mészáros Petra lett, őt követte Gula Orsolya és Kánya Réka.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: