2013-05-31 14:51:40• hírek • Póti Orsolya

Elbúcsúztak a Kölcsey maturandusai

A búcsúzásról szólt ez a hét a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzőseinek, ám a ballagás napján, május 30-án tényleg rádöbbentek arra, hogy valami végleg lezárult. Hat osztály maturandusai köszöntek el tanáraiktól és diáktársaiktól az iskola udvarán, és vették át az őket megillető díjakat, kitüntetéseket.

Május 30-án, csütörtök délután 17 órától került megrendezésre a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős diákjainak ünnepélyes búcsúztatása, melynek első felében a diákok tanáraiktól vettek búcsút. Az osztályok dalokkal vonultak be a tanáriba, megköszönve a több éves munkát és az együtt töltött időszakot. A végzősök nevében Marian Ágnes, XII. A osztályos diák mondott köszönetet, Dari Andrea és Annamária testvérpár énekszámmal búcsúzott, Laczka Zoltán és Bertici Benjámin diákok pedig egy virágkosárral fejezték ki a ballagó diákok tiszteletét.

Ezt követően a ballagók a tanintézményben található emlékhelyeken elhelyezték az emlékezés virágait, majd énekleve kivonultak az udvarra.

Idén hat tizenkettedikes osztály, Juhász Paula, Bálint Zsuzsa, Fülöp József, Fülöp Gizella, Nagy Gyula és Fehér Imola osztályfőnökök diákjai köszöntek el tanáraiktól, diáktársaiktól, iskolájuktól.

A maturandusokat elsőként Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője köszöntötte, aki azt kívánta diákjainak: legyen a világ, amelyben helyeteket keresitek olyan, amilyenné látni szeretnétek.

„Van egy nap amelyet minden diák várva vár, van egy nap amelyet mi egykor ballagók is kicsit irigyelünk tőletek, de amit mi egykori diákok újraélünk veletek könnyes-nevető búcsúzós hangulatában. A ballagás napja a felnőtté érés napja, mert most lesztek igazán felnőtté, mostantól sorsotok irányítása valóban a ti kezetekbe kerül" - mondta el Pataki.

Az igazgatónő elmondta azt is, hogy hisz diákjaiban, hiszi, képesek valóra váltani azt, amit magatok elé tűztetek, hiszen barátságok, szerelmek, fájdalmak és örömök, sikerek és kudarcok nevelték őket emberré az iskola falai között.

„Megtanultatok küzdeni a céljaitokért, közösségben élni és közösségként létezni, megéreztétek mit jelent egy kultúrához, egy nemzethez tartozni. Megéreztétek, hogy közös kincsünk anyanyelvünk, múltunk, történelmünk, hogyan tud erőt adni, hogy múltunkat ismerve, hogyan tudjunk megmaradni és továbblépni" - mondta az igazgatónő.

A biztató szavak után, az iskola vezetője befejezésképpen egy Weöres Sándor-idézettel búcsúzott a diákoktól, akiket bármikor visszavár.

A díszvendégek, meghívottak köszöntője után Galiger Barbara XII. C osztályos diák búcsúbeszéde hangzott el, majd Komsa Tamás XII. B osztályos tanuló szavalatát hallgathatta meg a közönség. Ezután a XI. osztályos diákok vettek búcsút a végzősöktől: Koncz Kriszta egy dallal köszönt el, Bálint Zsuzsa búcsúztató beszédet tartott, majd fellépett az iskola alkalmi kórusa, a kórus produkciója után pedig Sárándi Annamária tanárnő adta elő Bajor Andor „Siető órák" című novelláját.

A műsor és a kulcsátadás ünnepélyes mozzanata után sor került az érdemoklevelek átadására. A szép eredményt elért tanulók között több mint negyven különdíjat osztottak ki, valamint az első három tanulónak és a dicséretesben részesülőknek járó okleveleket is átadták.

A Száva-díjat, azaz az évfolyamelsőnek járó díjat idén Bodnár Eszter érdemelte ki 9,95-ös átlaggal, az Erika-díjat pedig Kádár Petra kapta meg. A díjak kiosztása után a XII. osztályosok búcsúztak dalokkal, majd virágtengerré változott az iskola udvara: a családtagok, barátok, ismerősök köszöntötték a ballagókat.

A különdíjban részesülő diákok listája ide kattintva megtekinthető.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: