2013-05-31 16:51:44• hírek • Szatmár.ro

Ballagtak a művészetis diákok

A filharmóniában tartotta ballagását a Zene- és Képzőművészeti Líceum.

A Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében tartotta ballagási ünnepségét az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum. Összesen 51 diák búcsúzott idén a tanintézmény padjaitól, a tanároktól és diáktársaktól. Az ünnepség az iskolában vette kezdetét, onnan vonultak át a maturandusok a filharmóniába a "Gaudeamus"-t énekelve.

A diákoktól az iskola fiatal tehetségei és az igazgató illetve aligazgató búcsúzott a színpadon. Natalia Hodut román, Manfrédi Annamária pedig magyar nyelven hívták fel a végzősök figyelmét arra, hogy véget értek a gyermekévek, a folytatásban már felnőttként kell szembenézzenek az Élet hozta akadályokkal.

Az oktatási intézményben három osztály végzett, kettő román és egy magyar szakon. A magyar diákok a XII. B-be jártak, összesen tizenhatan, osztályfőnökük pedig Révész Csaba volt. Közülük osztályelső Leonte Gabriella lett, aki a Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség különdíját is megkapta. Az osztályban második lett Seletye Renáta, harmadik pedig Aciu Imola.

A végzősök évfolyamában a legjobb tanuló Melissa Ruba lett, aki a maturandusok képviseletében rövid beszéddel búcsúzott az iskolától.

Leonte Gabriella

Muveszeti ballagas from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: