2006-06-16 13:19:52• hírek • Noemi Brigitta Boros

Ballag már a véndiák

A megyeszékhely középiskoláinak végzős diákjai elbúcsúztak az Alma Mater-től.


Alma mater - a tápláló anya, avagy az iskola. Az iskola, amelyet az aktuálisan odajárók sohasem neveznek “alma mater” - nek. Szatmárnémeti középiskoláinak végzős diákjai a napokban búcsúztak/búcsúznak az intézménytől, amely négy éven át tanúja volt örömüknek és bánatuknak, kellemes és kellemetlen csalódásaiknak egyaránt.

Június 15-én, csütörtökön 12 órai kezdettel a Ioan Slavici Főgimnázium végzős diákjai, összesen nyolc osztály, köztük a magyar nyelvű tanítóképzősök, búcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól. A ballagási ünnepségen rövid beszédet mondott Gál Gyöngyi, magyar szakos tanfelügyelő is.

Pénteken 10 órakor neves közéleti és önkormányzati szereplők részvételével megkezdődött a Kölcsey Ferenc Főgimnázium maturandusainak ballagási ünnepsége, melynek során hat osztály diákjai búcsúznak az Alma Matertől. 11 órai kezdettel került sor a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont végzős diákjainak ballagási szentmiséjére a Székesegyházban, ahol az iskola vezetőinek, tanáraiknak és szeretteiknek társaságában neves egyházi személyiségek bátorító szavaiból meríthettek erőt a még rájuk váró kihívásokhoz.

Szombaton 10 órakor kezdődik a Szatmárnémeti Református Gimnázium maturandusainak ballagási ünnepsége a Láncos templomban. Az ünnepi istentiszteleten 79 nappali tagozaton, és 7 esti tagozaton végzett diák búcsúzik szeretett iskolájától.

A Szatmár.ro gratulál és sok sikert kíván minden ballagó diáknak!





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: