2011-06-10 12:03:30• hírek • Póti Orsolya, Szatmár.ro

Ballagtak a felekezeti iskolák nyolcadikosai

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Református Gimnázium is pénteken tartotta a nyolcadikosok ballagási ünnepségét. Bár a ballagás általában az iskola elhagyását jelenti, ez ebben az esetben nem teljesen igaz: többen is eddigi iskolájukban kezdenek a líceumi éveknek.

Búcsút vettek diáktársaiktól és a tanáraiktól a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont nyolcadik osztályos diákjai, Bara Gabriella osztálya. Pénteken ünnepi műsorral köszöntek el a diákok az ott eltöltött évektől, bár egyesek bízva abban, hogy ősztől ugyanoda térnek majd vissza, és ott folytatják tanulmányaikat.

A huszonöt ballagó diák a hetedikes tanulók és tanáraik kíséretében vonultak be a Székesegyházba, ahol a közös éneklés után elfoglalták helyeiket. A köszöntő- és búcsúbeszédek után ismét dal csendült fel a templomban, majd Egeli Ferenc spirituális vezető búcsúzott a végzősöktől. Ez az iskola volt  a „második otthonotok" éveken keresztül, jelentsen hát gyökeret egy életen át - mondta az atya. Idézet hangzott el Ady Endre „Üzenet egykori iskolámba" című verséből, mely arra int, hogy nemes, küzdő, szabad lelkű diákok kell maradjunk.

A ballagó VIII. osztálynak három évfolyamelsője is van Dicső Mátyás, Anderco Kinga és Gerzsenyi Tímea diákok személyében.

Ballagtak a Református gimnázium nyolcadikosai

A Református Gimnázium 32 nyolcadikosának ballagási ünnepségét a Láncos-templomban tartották meg pénteken, melyen a diákok és tanárok mellett a boldog szülők, nagyszülők, rokonok, barátok is részt vettek. A 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten Nt. Lukács József, a szilágysomlyói egyházmegye volt esperese prédikált, aki elmondta, mindenkinek szüksége van Isten áldására, megtartó szeretetére, gondviselésére. Az istentiszteletet követően Nt. Kovács Sándor esperes, majd Szilágyi Éva igazgató köszöntötte a végzősöket és az egybegyűlteket.

„Az iskola két útravalót ad: gyökeret és szárnyat. Ahol az ember gyökeret eresztett, ott mindig biztonságra, otthonra talál. Remélem, hogy a szárnyatok is kinőtt, amellyel szárnyalhattok az új célok elérése felé, és amelyet nem szeg majd utatokon semmi” – magyarázta Szilágyi Éva.

A nyolcadikosokat a hetedik osztály rövid műsorral búcsúztatta, az eseményt pedig a kórus éneke ette még hangulatosabbá.
Ezt követően Gál-Simon Judit osztályfőnök oklevéllel és könyvjutalommal díjazta az osztály legjobb tanulóit. A 32 diák közül a legnagyobb átlaggal, 9,81-el Krakó Attila végzett osztályelsőként.



Ballagó refis nyolcadikosok




Nyolcadikosok a Láncos Templomban
Nyolcadikosok a Láncos Templomban


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: