2010-06-09 14:07:54• hírek • Szatmár.ro

Ballagtak a Hám János nyolcadikosai

Szerda délben a Székesegyházban ünnepi szentmise keretén belül került sor a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont nyolcadik osztályos tanulóinak a ballagására. Zsúfolásig telt a Székesegyház szerdán családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel és iskolatársakkal, hogy elbúcsúztassa a 27 ballagó nyolcadikos diákot Dicső Anikó tanárnő osztályából.

Az ünnepi szentmisén Ft. Egeli Ferenc plébános prédikált, aki arra hívta fel a végzősök figyelmét, hogy ugyan még nem a nagybetűs életbe készülnek, komolyabb kihívások várnak ezután rájuk.

„Iskolánknak csak egy osztálya  ballag, ez az esemény pedig egyikünk számára sem közömbös. A ballagók most útra kelnek, komótosan vándorolva. Öröm ez, mert egy szakasz sikeresen ért véget, de egyben szomorú esemény is, hiszen az útra keléssel valami lezárul. Kusza időket élünk, a múlt heti tanügyi sztrájk biztosan aggasztott benneteket is, vajon lesz-e ballagás, évzáró. Ebben a zavaros világban pedig szükségünk van arra, hogy Krisztus kísérjen bennünket, hogy az ő útmutatása szerint értelmezzük az életet. A jövő mindig kockázatos, ezért útra kelni csak hittel lehet, és a szülőkbe, hozzátartozókba, barátokba, pedagógusokba vetett bizalommal." - magyarázta beszédében Ft. Egeli Ferenc
A beszédet követően a ballagó nyolcadikosok, a tanintézmény diáksága valamint a megjelent szülők, rokonok és ismerősök együtt áldoztak.



Ádámkó István, a tanintézmény igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy a most végzős nyolcadikosok életük egy új kereszteződésébe értek, sokuknak közülük pedig lehet már határozott elképzelései vannak a folytatásról.
„Mindannyian írók vagytok: életetek, sorsotok formálói, alakítói Isten gondviselő szeretetével. De ne felejtsetek el soha köszönetet mondani, hálásak lenni Istennek, szüleiteknek, hozzátartozóitoknak és pedagógusaitoknak. Az utatokon pedig határozottan, a hit lovagjaiként menjetek tovább" - magyarázta a végzősöknek az igazgató.
A köszöntő után következett a diplomák átadása, melyet Koczinger Éva, a tanintézmény aligazgatója nyújtott át a tanulóknak.

Az osztályelső Fehér Anita lett, aki 9,97-es osztályzatot ért el az idei tanévben, valamint az övé volt a legmagasabb tanulmányi átlag is az általános iskola évek alatt, 9,92-es osztályzat, amiért szintén oklevélben részesült és pénzjutalomban részesült. A Székesegyházban megtartott ünnepség rövid imával és áldással zárult.


A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont nyolcadikos diákjai
A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont nyolcadikos diákjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: