2012-06-15 16:32:32• hírek • Póti Orsolya

Ballagtak a Hám János nyolcadikosai

Június 15-én rendezték meg a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont nyolcadikosainak ballagási ünnepségét. A rendezvénynek a hagyományokhoz híven a Római Katolikus Székesegyház adott otthont.

Péntek délben ballagtak a Hám János Iskolaközpont nyolcadikos diákja, az általános iskola befejezésére szervezett ünnepségnek a Székesegyházban zajlott. A diákok énekszó kíséretében vonultak be a templomba, majd ünnepi mise következett.

A nyolcadikosokat elsőként Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte. „Azt mondják a pszichológusok, hogy a VII-VIII. osztályosok néha olyanok, mint a kaktuszok, hiszen bármelyik pillanatban tudnak szúrni. De mellettük állnak szüleik, tanáraik, akik bármikor képesek őket megölelni. Ne feledjétek, szeretve vagytok! De mégis igyekeznetek kell arra, hogy méltókká váljatok a szeretetre." - tanácsolta a püspökatya.

Miklós Claudiu spirituális így Jézus Szent Szíve napjához közeledvén érdemesnek tartotta feltenni azt a kérdést: mit jelent jószívűnek lenni? „Az Isten szava az ember szívében van, és az csak akkor hoz gyümölcsöt, ha a szív jó és nemes. Én olyan diákokat szeretnék a Hám Jánosba, akik nagy dolgokról álmodnak, akikben van erő, energia és a szilárd erő ahhoz, hogy elérjék céljukat, és fel merik vállalni az iskola értékrendjét." - magyarázta a jezsuita szerzetes.

Végezetül Ádámkó István, az iskola vezetője búcsúzott a diákoktól, akik azonban csak az általános iskolai évektől búcsúztak, a tanintézménytől nem, hiszen egy diák kivételével mindeki itt folytatja majd a tanulmányait, igaz, nem együtt, hanem az induló kilencedik osztályok valamelyikében.

Az évet nagyon jó minősítéssel zárta az osztály, hiszen három diák - Roszpapa Dávid, Schefler Gergő, Szép Márton - 10-es átlagosztályzatot ért el, és a többiek is nagyon szépen teljesítettek. Ugyanakkor az elmúlt négy évet Roszpapa Dávid és Schefler Gergő zárta tízessel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: