2019-05-30 10:04:02• hírek • Nagy Tímea

Ballagási ünnepség miatt volt óriási dugó a Mikolába tartó úton

Kép: Szatmári tudakozó Facebook-csoport
Kép: Szatmári tudakozó Facebook-csoport

Zengett a Facebook a felháborodástól csütörtök délelőtt. A Gorunului utcában megállt a forgalom.

Az Aquastar és a rendezvénytermek környékén személyautók hada állt meg az út szélén, lényegesen leszűkítve a két sávot. Az amúgy is forgalmas szakaszon kisbuszok, kisteherautók és kamionok is járnak. A sofőrök nem gondoltak arra, okoz-e fennakadást az önkényes parkoló kialakítása.

 

Az arra járó autóvezetőknek fogalmuk nem volt, miért nem jutnak ki a városból, és miért áll mindenki a bevezető sávban. Többen voltak, akik balesetre gyanakodtak, mások rendezvényt rebesgettek a strandon vagy a termekben.

 

Mint kiderült, az utóbbi volt az igaz, hiszen a Mihai Eminescu Főgimnázium tartotta ballagását a rendezvénytermek egyikében. A parkoló megtelt az ünneplők kocsijaival, s hely hiányában több tucatnyian a Mikolába vezető út szélén álltak meg, nem gondolva a következményekre.

 

A leszűkült szakaszon az ünnepség idejében két kamion próbált meg elmenni egymás mellett úgy, hogy sértetlen hagyják egymást és a hátra hagyott gépkocsikat. Lelassítottak, majd megálltak. Mögöttük a forgalom feltorlódott, már nem volt esély tolatni.

 

A helyszínre érkezett a rendőrség, hogy elhárítsák a közlekedési fennakadást, mely százaknak tört borsot az orra alá.

 

A ballagási ünnepség végeztével a csaknem ezer szatmári visszasétált az autókhoz, beültek, elhajtottak, és visszaállt a rend a Gorunului utcában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: