2017-06-12 10:40:53• hírek • Szatmar.ro

Ballagás és országos bajnoki cím a Kölcseyben

A tanév végéhez közeledve is szép eredményeket értek el a kölcseys diákok a különböző országos és megyei versenyeken.

A hetedikesek búcsúztatója és az osztályfőnöki óra után zenés-verses összeálltással, és az elmúlt négy évet felidéző vidám képösszeállítással búcsúztak a zsúfolásig megtelt díszteremben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyolcadikosai. "Hinni kell abban, hogy tehetségünk van valamihez, és ehhez a valamihez minden áron el kell jutnunk" - hangzottak el Pataki Enikő igazgatónő bátorító szavai.

A Kirner Matild osztályfőnökölte csoport átlaga 9,26 volt, míg Filip Rebekka és Kürti Barbara egyaránt 10-essel zárta az általános iskolás éveket.
A ballagás is jelzi, bizony végéhez közelít a 2016-2017-es tanév. Mindez azonban távolról sem jelenti azt, hogy véget értek a különböző, diákoknak szóló versenyek. Amelyeken a kölcseysek ezúttal is kiemelkedőt alkottak.

Talán a legkiemelkedőbb eredmény, hogy a Napsugár Öttusa Bajnokság vándorkupáját egy évig a Kölcsey őrzi, és jövőre őket éri a megtiszteltetés, hogy házigazdái lehessenek a versenynek. Mindez köszönhető Uta Andrea tanárnőnek és harmadikos csapatának, akik országos bajnokok lettek!

A sport mellett a kulturális vetélkedőkön is remekeltek a kölcseysek. A Tánc fesztiválja megyei táncversenyen a Pillangó csoport a harmadik helyen végzett, míg a Pünkösdrózsa Népdaléneklő Verseny megyei szakaszán az első osztályos Szenes Viktória első, az előkészítős Vígh Lénárd pedig második helyezést ért el. Ezzel mindketten továbbjutottak az országos döntőre.



A hétvégén rendezték meg a megyei Diákszínjátszó Fesztivált is, amelyen az ifi-Ködik csapata első alkalommal szerepelt és egy harmadik hellyel, valamint több alakítási díjjal tért haza Pataki Édua Tamara, Kurtinecz Ingrid és Kis Máté révén. A gimnázium „nagy csapata”, a Ködik pedig ennél is fényesebb sikert ért el: az első helyezéssel tért haza! Ezzel pedig továbbjutott az országos PADIF-ra. Ez a csapat is több alakítási díjat nyert Lázár Dávid, Lázár Ruben, Besenyődi Judit és Urbán Fanni jóvoltából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: