2009-06-08 12:40:48• hírek • Ferenczi Noémi

Ballagások hete

Az utolsó iskolai héten búcsúztatják a nyolcadikos és tizenkettedikes tanulókat a szatmárnémeti magyar tannyelvű középiskolákban, ezt követően pedig kezdődik az értettségi illetve felvételi időszaka.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban két ballagási ünnepségre kerül sor. Először a nyolcadikosokat búcsúztatják június 10-én, szerdán délután 5 órától a főgimnázium dísztermében. A tizenkettedikesek ballagását immár hagyományos módon az iskola udvarán rendezik meg, június 12-én, pénteken reggel 10 órától.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban szintén külön búcsúztatják a nyolcadikosokat illetve a tizenkettedikeseket. A nyolcadikosok június 10-én, szerdán déli 12 órakor ballagnak. Az ünnepségre ünnepi szentmise keretében kerül sor a Székesegyházban. A tizenkettedikes osztályok pedig június 12-én, pénteken délelőtt 11 órától ballagnak. Az ünnepségnek szintén a Székesegyház ad majd otthont.
A szatmárnémeti Református Gimnázium végzőseinek ballagási ünnepségére június 11-én 10 órától, illetve június 13-án, szombaton 10 órától. Mindkét ünnepségre a Láncos templomban kerül sor.

Úgy a nyolcadikosok mint a tizenkettedikesek számára nehéz időszak következik, ugyanis a ballagások után kerül sor a középiskolába való beiratkozásra illetve az érettségire. A középiskolába felvételizőket az egységes félévi jegyek átlaga és az V-VIII. osztályos média alapján veszik fel a tanulók által kiválasztott szakra. A beiratkozás június 18. és 25. között zajlik, majd július 3-án dől el, hogy melyik diák hova jutott be. Az idei érettségi június 22-én kezdődik és július 2-án ér végett. Az eredményeket július 5-én, vasárnap teszik majd közzé.


Pillanatkép a tavalyi kölcseys ballagásról
Pillanatkép a tavalyi kölcseys ballagásról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: