2016-05-11 12:02:38• hírek • Szatmár.ro

Országos karatebajnokság döntőjét rendezik Szatmárnémetiben

Összesen 80 szatmári sportoló lép tatamira a versenyen, amelyen Románia válogatottjait is kiválasztják.

Szombaton, május 14-én 14 órai kezdettel a Szatmárzsadányi (Closca) sugárúton található Traian Vuia Középiskola tornatermében országos karatebajnokságot tartanak a Szatmár Megyei Karate Egyesület és a Samuraiul Sportklub szervezésében. Az eseményen gyermek, kadett, junior, felnőtt és veterán korosztályú karatékák mutatják meg tudásukat. A tervek szerint több mint 300 versenyző vesz részt a megmérettetésen, közülük közel 80-an szatmáriak lesznek.

A társszervező Samuraiul Sportklub mellett tatamira lépnek az Energy Kardio Klub, a Yakuza Sportklub és a nagykárolyi Karate Do Sportegyesület tagjai - tudtuk meg Magos Róberttől, a megyei karate egyesület elnökétől.

A verseny programjában szerepel a már megszokott kata, illetve kumite - előbbi esetében a sportoló egy képzeletbeli ellenféllel küzdve mutatja be a sport sajátos mozdulatait, utóbbi esetében pedig két sportoló feszül egymásnak.

Abszolút romániai újdonságként a már említettek mellett fuku-go-ban is megmérkőzhetnek majd a karatékák: ennek lényege, hogy két sportoló előbb katában mutatja meg tudását, majd meg is küzd egymással, a végeredmény pedig a két próba összesített eredményéből alakul ki.

A most megrendezésre kerülő sportesemény azért is nagy fontossággal bír, mert a kadett, junior és felnőtt korosztályban most választják majd ki azokat a sportolókat, akik az őszi olaszországi Európa-bajnokságon képviselik majd Romániát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: