2013-02-11 14:17:21• hírek • Szatmár.ro

Bálintnapi nyereményjáték indul

Tedd próbára a szerencsédet és nyerj egyet az értékes nyeremények közül!

A külföldön annyira népszerű szerelmesek ünnepe, a Valentine's Day az évek során Erdélyben is nagy népszerűségre tett szert, a szerelmesek napját egyre többen ünneplik romantikus vacsorával, virággal, és apró ajándékokkal meglepve egymást.

A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt - a hagyomány szerint - február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod." Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival.

A Szatmár.ro legújabb nyereményjátékán három darab, kétszemélyes Valentinnapi éjszakai fürdőzés lel gazdára a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő felajánlásával, illetve kisorsolunk egy lufiba csomagolt ajándékot a Züm Züm Játszóház felajánlásával. Olvasóinknak egy kérdésre kell válaszolniuk, majd a helyes választ a jatek@szatmar.ro e-mail címre kell beküldeniük névvel és telefonszámmal. A kérdés: Kiknek a védőszentje Angliában és Franciaországban Szent Bálint?

A helyes válaszokat február 14-én délig várjuk, ezt követően kerül majd sor a nyertesek kisorsolására. Sok sikert és szerencsét kívánunk mindenkinek!

Sárkány Fürdő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: