2013-02-14 08:56:25• hírek • Póti Orsolya

Bálint-napi műsornak adott otthont a filharmónia

A Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület Bálint napi műsorára került sor február 13-án a Dinu Lipatti Filharmóniában. Az egyesület népi zenekara, kórusa és meghívottjai a dalokat és a verseket hívták segítségül azért, hogy kifejezzék, megmutassák, mi is a szerelem.

A Bálint nap a szeretet és a szerelem ünnepe, melynek története nem teljesen tisztázott. Hagyományának eredetét tekintve számos legenda látott napvilágot, melynek gyökerei egyaránt kötődnek a keresztény és ókori római tradíciókhoz.

Szerda este a szerelem világába csöppentek mindazok, akik részt vettek a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület Bálint napi műsorán, ugyanis az egyesület tagjai és meghívottjai repertoárjában a legszebb szerelmes énekek, klasszikus zongoraművek szerelmes versek és a fájó, illetve boldog szerelemről szóló népdalok szerepeltek.

A közönséget elsőként Bertók Béla, a szatmári hagyományőrző egyesület elnöke köszöntötte, majd Szatmári Elemér, az egyesület egyik alapító tagja vette át a szót, aki a szerelem fogalmát úgy közelítette meg, mint valamiféle megmagyarázhatatlan betegséget.

Maga a műsor az Aurel Popp Művészeti Líceum kis furulyásainak előadásával kezdődött, Fehér Papp Olga tanítónő irányításával, őket pedig Koncz Kriszta népdalelőadása követte a Bartók Béla népi zenekar kíséretében.

A diákok, a kórusok és a népi zenekar produkcióin kívül, mint minden alkalommal, most is vendégelőadók műsorát élvezhette a közönség. Szerelmes dalokkal léptek fel olyan tehetséges énektanárok, mint Bolos Marius tenor, Pop Razvan tenor és Félegyházi Beáta szopránénekesnő, valamint zongoradarabokkal szórakoztatták a közönséget az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum zongoratanárai, Corina Savian és Balaskó Balázs.

Népdalokkal lépett fel az egyesület 2012-ben alakult énekkara Hencz József vezénylésével, az egyes dalok között pedig László Zita színművésznő Petőfi Sándor az alkalomhoz illő költeményeit adta elő.

A dalok között a szatmári művészeti líceum színjátszó csoportja két színdarabot is bemutatott, végezetül pedig az előadóművészek közismert magyar slágerekkel szórakoztatták a publikumot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: