2015-02-12 11:20:40• hírek • Szatmár.ro

Bálintnapi előadás a Református Gimnázium dísztermében

Bálint-napi előadás 2013-ban
Bálint-napi előadás 2013-ban

A Bartók Béla Egyesület a hagyományokhoz híven kulturális műsorral ünnepli a szerelmesek napját.

A hagyományőrző kulturális egyesület szervezésében újabb előadásra kerül sor - természetesen ahogy lenni szokott, most is egy jeles naphoz kapcsolódóan. Ez a nap a szerelmesek napja, Bálint nap.

A Bartók Béla Egyesület előadására pénteken, február 13-án kerül sor a Református Gimnázium dísztermében, 17 órai kezdettel. A program is a már jól megszokott mederben halad majd: tehetséges gyermekek, diákok lépnek majd fel, no meg természetesen a Bertók Béla által vezetett egyesület keretén belül működő csoportok: a kórus, a citerazenekar és még sorolhatnánk.

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely mifelénk az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: