2013-02-06 14:57:11• hírek • Póti Orsolya

Bálint napra készülnek a hagyományőrzők

Különleges műsor-összeállítással készül a Szatmárnémeti Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület a szerelmesek napja, azaz Bálint nap alkalmából. Február 13-án klasszikus zongoraművek, népdalok és a legszebb szerelmes énekek csendülnek fel a Dinu Lipatti Filharmóniában.

A szatmári tanárokból, tehetséges diákokból, zenészekből és egyházi személyekből álló Bartók Béla Egyesület célja nem más, mint a népi hagyományaink ápolása, a magyar kultúra kincseinek megőrzése és felelevenítése. Az elmúlt két év során a hagyományőrző szervezet igencsak bizonyított, hiszen nem egy szórakoztató műsorral kedveskedett a szatmáriaknak.

A február 13-án, szerda este 17 órától kezdődő Bálint-napi műsor is a hagyományőrzés jegyében telik, hiszen a szerelmesek napja, azaz a Bálint nap hagyományait igyekeznek feleleveníteni az egyesület tagjai és a meghívott előadók.

Ezzel a műsorral a Szatmárnémeti Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület fennállásának második évfordulóját is megünnepli.

A dal és a vers az, ami a közelgő rendezvényt különlegesé és egyben egyedivé teszi, hiszen népdalok, zongoraművek, szerelmes énekek csendülnek fel és Petőfi költeményei hangzanak el - tudtuk meg Bertók Bélától, az egyesület elnökétől.

A gálaest keretében többek között fellép az egyesület két kórusa, a Bartók Béla Népi Zenekar, a citerazenekar, valamint az Aurel Popp Művészeti Líceum diákcsoportjai Schuler Elza tanárnő irányításával. A népi zenekar ez alkalommal Koncz Krisztát, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákját kíséri majd.

A diákok, a kórusok és a népi zenekar produkcióin kívül, mint minden alkalommal most is meghívott előadók műsorát élvezheti a közönség. Szerelmes dalokkal lépnek fel tehetséges énektanárok, zongoradarabokkal szórakoztatják a közönséget az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum zongoratanárai, Corina Savian és Balaskó Balázs, valamint László Zita színművésznő Petőfi Sándor az alkalomhoz illő költeményeit adja elő" - mondta el a Szatmár.ro-nak Bertók.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: