2008-12-29 14:20:12• hírek • Szatmar.ro

Balint került a Temesvár kispadjára

Az egykori válogatott Gabi Balintot nevezték ki a Temesvár szakvezetőjének.

Marian Iancu, a Temesvár labdarúgó csapatának az tulajdonosa kedd délelőtt bejelentette, hogy az egykori 34-szeres román válogatott, utóbbi időben televíziós szakkommentátorként dolgozó Gabi Balint az egyesület új edzője.

Iancu döntése jókora meglepetés, főleg annak fejében, hogy szombaton még azt nyilatkozta, az olasz Alberto Cavasinnal folytatott tárgyalások miatt a hét elején Olaszországba utazik. Ráadásul Balint több, mint három éve nem dolgozott edzőként, 2005-ben Gheorghe Hagi segítőjeként távozott a Temesvár kispadjáról. „Olyan edzőt szerettünk volna, aki jól ismeri a hazai bajnokságot", indokolta a döntését Iancu, aki szerint Balint azért is jó választás, mert komoly külföldi tapasztalattal rendelkezik.

Balint labdarúgóként a Steaua és a spanyol Burgos színeiben szerepelt, 34 alkalommal viselte a román válogatott mezét. Edzőként azonban nem sok tapasztalata van, Romániában a Bihar és a Sportul Studentesc kispadján tevékenykedett, külföldön pedig moldáv bajnok volt a Sheriff Tiraspollal. Másodedzőként Mircea Lucescu és Hagi mellett dolgozott a Galatasaraynál, valamint Anghel Iordanescu segítőjeként a válogatottat is irányította.

Szerződése fél évre szól, amely azonban, sikerek esetén, meghosszabbítható. Hogy mit nevezünk sikernek? Iancu mindenképp egy trófea megnyerését várja tőle az szezon végén.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: