2012-06-16 15:31:12• hírek • Póti Orsolya

Balettelőadással zárta az évet a Művészeti Iskola

A Szatmári Művészeti Iskola évadzáró programsorozatának volt része és egyben utolsó epizódja az a látványos balettelőadás, amelyre június 16-án került sor az Északi Színházban. Az iskola balett-társulatának idén is sikerült lenyűgöznie a közönséget.

Zsúfoltásig megtelt szombat délben az Északi Színház előadóterme: szülők, nagyszülők, hozzátartozók és tanárok voltak kíváncsiak a Szatmári Művészeti Iskola balett-táncosainak évadzáró produkciójára.

Ez is volt egyben annak az évadzáró programsorozatnak az utolsó része, amely június 13-án vette kezdetét gitárműsorral. Akkor az iskola gitárszakosai - Gema Marian, Adrian Brodi és Sallai László tanárok diákjai - léptek fel az iskola udvarán, péntek délután pedig zenés-verses összeállításra és sporttáncbemutatóra került sor az Északi Színházban.

A szombati balettműsort Gabriela Tanase, az iskola tánctanárnője tervezte és koreografálta. A közel nyolcvan diákból álló társulat klasszikus mesedarabokat vitt színpadra. A táncosok színes, csillogó ruhájukkal mesevilágba varázsolták a nézőket, amelyben királyok, királynők, herceg és hercegkisasszonyok, varázslók és tündérek éltek.

A Szatmári Művészeti Iskolában az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket foglalkoztató klasszikus gyermekbalett-tanfolyam mellett, középiskolások számára is tartanak felkészítőket. Az évadzáró-előadáson úgy a kicsik, mint a nagyok bemutatták tehetségüket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: