2013-06-13 18:31:24• hírek • Póti Orsolya

Balettelőadással zárta a tanévet a Művészeti Iskola

Zsúfolásig telt meg csütörtök délután az Északi Színház  nagyterme. Nem is csoda, hiszen több mint száz gyerek készült látványos balettműsorral.

Június 13-án, csütörtökön 17 órától került sor a Szatmári Művészeti Iskola balett szakos diákjainak tanévzáró műsorára. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, ugyanis közel négyszázan gyűltek össze az Északi Színház nagytermében, és voltak olyanok is, akik állva követték figyelemmel a műsort.

A balettdarab előtt az Andreica Vasile által írt és Erdős Carol által rendezett Név, utónév, hírnév című rövid színpadi művet tekinthette meg a közönség,  és csak ezután léptek színpadra az apróságok. Mint megtudtuk, összesen 110 diák - óvodás és iskolás korú gyerek - egyaránt szerepelt a Babák boltja című darabban, melyet Gabriela Tanase tánctanár és koreográfus rendezett.

A bemutatott darab Ottorino Respighi és Gioacchino Rossini közös művén, A varázsbolt című baletten alapult, de sok mindenben eltért az eredetitől. A darabban a Rossini és Respighi-dalok mellett más híres zeneszerzők művei is felcsendültek, és a díszlet gyermek közelibb volt.

A tanévzáró műsornak karitatív jellege is volt, ugyanis a színház előterében a súlyos betegségben szenvedő szatmári festőművésznő, Olar Ramona Iulia javára adakozhatott a közönség.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: