2014-11-11 18:02:47• hírek • Szatmár.ro

Balesetveszélyes gépjárművek a szatmári közutakon

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal tíz hónap alatt 2266 autót ellenőrzött Szatmár megyében és 116 balesetveszélyes autót vont ki a forgalomból.

A RAR a szatmári közlekedési rendőrséggel karöltve az év eddig eltelt tíz hónapjának szinte minden napján ellenőrizte a megye útjain közlekedő autókat. Ez idő alatt összesen 2266 autót vizsgáltak meg, ezek közül pedig 116 volt olyan rossz technikai állapotban, hogy bármelyik pillanatban balesetet okozhattak volna. Ezeknek az autóknak visszatartották a forgalmi engedélyét addig, amíg a tulajdonos nem jelentkezett a járművel a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal székhelyén, ahol különböző teszteknek vetették alá a négykerekűt. A 116 azonban csak a különösen balesetveszélyes állapotban levő autók száma: az ellenőrök a megállított gépjárművek 75,68 százalékánál találtak valamiféle problémát.

Az autók 52,21 százalékánál tapasztaltak közlekedés-biztonsági szempontból rendellenességeket: hibás irányjelző-lámpákat, kiégett égőket, rossz állapotban levő karosszériát, alvázat vagy gumikat. Hibákat, amelyek az autó irányíthatóságát befolyásolták, illetve néhány esetben a fékek sem feleltek meg a technikai követelményeknek.

A megállított autók 10,63 százaléka a megengedettnél nagyobb arányban szennyezte a környezetet. Az ellenőrzött járművek 0,66 százalékánál az autó beazonosítását szolgáló tényezők nem voltak rendben: hol a szín tért el a forgalmi engedélyben szereplőtől, hol a motor szériaszáma nem egyezett a hivatalos dokumentumban található számmal.

Az esetek 3,05 százalékában az időszakos kötelező műszaki vizsga kapcsán merültek fel rendellenességek: a tulajdonosok a legtöbb esetben elmulasztották az újravizsgáztatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: