2018-09-12 12:42:29• hírek • Bede Emőke

Balesetveszélyes autókra vadásztak a R.A.R. munkatársai

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Szeptember 11-én újabb hajtóvadászat indult a technikailag nem megfelelő állapotban levő autók ellen, a R.A.R. munkatársai ez alkalommal a Nagymadarász–Szatmárnémeti útszakaszon ellenőrizték a járműveket.

Az akció során 15-nél is több autót állítottak meg, majd vetettek szigorú kontroll alá. Ezek közül 9-nél találtak olyan szabálytalanságokat, melyek miatt pénzbírságot szabtak ki a tulajdonosokra. Nem is keveset, ugyanis ezek összértéke eléri a 7 105 lejt.
 

Mindemellett hat esetben a forgalmi engedélyt is bevonták azon egyszerű oknál fogva, hogy az abroncs mérete nem felel meg az előírtaknak, vagy az autó károsanyag-kibocsátása meghaladja a megengedett szintet. Mi több, egy olyan autót is kiszúrtak a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal munkatársai, melynek időszakos műszaki vizsgája már rég lejárt.


Megyénkben egyébként az első félévben 1321 autót állítottak félre és vetettek alapos vizsgálat alá a R.A.R. munkatársai, ezek 55,94 százaléka pedig nem felelt meg az elvárásoknak. Mi több, 17-ről egyértelműen elmondható, hogy konkrétan balesetveszélyesek a nem megfelelő műszaki állapotuknak köszönhetően. Ez pedig korántsem túlzás, ugyanis az elmúlt 17 évben 820 olyan súlyos baleset történt szerte az országban, melyet az autó valamilyen technikai meghibásodása okozott. Ezekben a balesetekben nem kevesebb mint 309 személy vesztette életét, 752-en pedig súlyosan megsérültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: