2018-08-21 09:23:14• hírek • Bede Emőke

Balesetveszélyes autók furikáznak szerte a megyében

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Az idei év első felében a RAR munkatársai több mint 33 ezer autót vizsgáltak át az országúti műszaki ellenőrzések során. 1700 járműről kiderült, bármelyik pillanatban balesetet okozhatnának a súlyos technikai meghibásodásaik miatt.

A Szatmár.ro szerkesztőségébe eljuttatott közlemény szerint az ellenőrzött autók közel felénél fedeztek fel valamilyen szabálytalanságot. Ezek java része az abroncsokat, a fékrendszert, a fényszórókat, illetve a károsanyag-kibocsátást érintette. Bár ezek országos adatok, de a Szatmár megyei statisztikák sem térnek el nagyon ettől. Mint kiderült, megyénkben az első félévben 1321 autót állítottak félre és vetettek alapos vizsgálat alá a R.A.R. munkatársai, ezek 55,94 százaléka pedig nem felelt meg az elvárásoknak. Mi több, 17-ről egyértelműen elmondható, hogy konkrétan balesetveszélyesek a nem megfelelő műszaki állapotuknak köszönhetően.
 

Ez pedig korántsem túlzás, ugyanis az elmúlt 17 évben 820 olyan súlyos baleset történt szerte az országban, melyet az autó valamilyen technikai meghibásodása okozott. Ezekben a balesetekben nem kevesebb mint 309 személy vesztette életét, 752-en pedig súlyosan megsérültek.
 

Az Országos Gépjármű-nyilvántartási Hivatal igazgatója az üggyel kapcsolatban azonban egy fontos tényre is felhívta a figyelmet: a közzétett adatok nem tükrözik híven a romániai autópark állapotát, hiszen az ellenőrzések során csak azokat az autókat állítják meg, melyek esetében valamilyen meghibásodást gyanítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: