2014-08-12 14:35:01• hírek • Szatmár.ro

Balesetveszélyes autók a Szatmár megyei közúti forgalomban

Az idei év első hét hónapjának mérlege alapján a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal által ellenőrzött személygépkocsik háromnegyede nem felel meg az előírásoknak közlekedés-biztonsági szempontból. Elsősorban olyan autókat állítottak meg, amelyek gyanúsak voltak - ezek 5,24 százaléka olyan állapotban volt, hogy bármikor balesetet okozhatott volna.

Január 1 és július 31 között fokozott ellenőrzéseket végeztek a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) a közlekedési rendőrség munkatársaival karöltve. Ebben az időszakban összesen 1623 személygépkocsit ellenőriztek. A megállított járművek 75,54%-nál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Sajnos ezek több mint felénél - 52,87%-nál - közlekedés-biztonsági szempontból akadtak problémák, a többi esetben az okmányokkal voltak gondok. A műszaki állapotot figyelembe véve, sok esetben az autó lámpái nem működtek megfelelően, vagy a karosszéria volt rendkívül elhanyagolt állapotban, a futószög nem volt beállítva, de akadt olyan autó is, melynek a fékrendszere volt meghibásodva!

Szerencsére az ellenőrzött járművek csupán 5,24%-a volt olyan rossz műszaki állapotban, mely bármikor balesetet okozhatott volna.

Azoknak a járműveknek, melyek nem feleltek meg az előírásoknak, bevonták a forgalmi engedélyét, melyet sikeres műszaki vizsga után kaphatnak vissza a tulajdonosok.

George-Adrian Dinca, a Szatmár Megyei Gépjármű-nyilvántartási Hivatal igazgatója kihangsúlyozta: az ellenőrzés során tapasztaltak nem tükrözik a teljes gépjármű-park állapotát, ugyanis azokat az autókat állították meg, melyek láthatóan rossz műszaki állapotban voltak.

Romániában közel hat millió jármű közlekedik a közutakon, melyből négy és fél millió személygépkocsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: