2009-09-25 14:49:22• hírek • Gozner Gertrud

Baleset-megelőzési bemutató iskolásoknak

Baleset-megelőzési akcióval zárult pénteken a Szatmár Megyei Rendőrség által meghirdetett Bűnmegelőzési Hét.

Ennek keretén belül a Magyar utcai Vasile Lucaciu általános iskola előtt délután egy órakor látványos demonstrációra került sor, amelyben a rendőrség baleseti osztályán kívül részt vettek a SMURD rohammentő szolgálat és A-Car Autómentő szolgálat munkatársai.

Az iskola tanulói előtt megtartott bemutatón egy közúti baleseti helyzetet színleltek. A forgatókönyv szerint diákok dulakodnak az iskola kapujában, majd az egyikük kiszalad az úttestre. Egy arra járó, nagy sebességgel haladó BMW elüti a gyermeket, akik átfordulva a motorháztetőn a földre zuhan.

A balesetben résztvevő személygépkocsi sofőrje a sebesség miatt elveszti az uralmát a jármű felett, megpördül a tengelye körül, majd oldalára fordulva az árokban köt ki. A sérült gyerekhez kihívják a mentőket, akik elsősegélyben részesítik az áldozatot, majd beszállítják a kórházba. Ezután a rendőrség megkezdi a helyszínelést, miközben megérkeznek az autómentők, és elszállítják a roncsokat a helyszínről. A diákok alig várták, hogy elkezdődjön a bemutató, és érdeklődéssel figyelték a történteket.

A pénteki akcióval ért végett a Bűnmegelőzési Hét, amelynek alkalmával a rendőrség felkereste a megye iskoláit, és a fiatalkori bűnözés, a családon belüli erőszak és a közúti balesetek megelőzésre hívta fel a tanulók figyelmét.



Általános iskolás diák volt a megrendezett baleset áldozata.


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: