2019-07-11 16:26:17• hírek • Nagy Tímea

Balesetekkel teli hét: sorozatos ütközések városon kívül és belül

Közúti baleset történt csütörtökön a 17-es lakónegyedben. Irányonként két sáv áll rendelkezésre, mégsem elég a balesetmentes közlekedéshez.

Előzetes információink alapján délután 16 óra környékén sikerült koccanni a járműveknek a lakónegyedben található forgalmas kereszteződésben. A Belsugului utca és az Independentei sugárút találkozásában a mellékútról kitérő Volkswagen belement a szabályosan közlekedő Matizba. Sokkal nagyobb baj is történhetett volna, ha gyorsabban hajtottak volna.

 

 


 

A szemtanúk szerint egyetlen utas sem sérült meg az ütközés következtében. Mivel csak anyagi eredetű károk keletkeztek, a tulajok ki sem hívták az egyenruhásokat. A két autóvezető megegyezésre jutott rendőrségi segítség nélkül.


A héten azonban már volt egy sokkal komolyabb következményekkel járó baleset. Egy 51 éves férfi ugyanis életét vesztette, további három személy pedig megsebesült abban a balesetben, mely kedden, Szatmárudvari és Szamosberence között történt – adta hírül szerdán a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

 


A közlekedésrendészeti osztályhoz 12 óra körül befutó bejelentés nyomán a balesethez több rendőregység, a Szatmár Megyei Mentőszolgálat két autója, két SMURD-rohammentő és a katasztrófavédelem feszítővágós csapata is kivonult. A helyszíni vizsgálatok során megállapították, hogy egy 51 éves, apai férfi egyelőre tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy másik, Máramaros megyében bejegyzett autóval, amit egy 43 éves, nagysomkúti nő vezetett.

 

Az ütközés következtében a balesetért felelős autóvezető a kórházban életét vesztette, noha a helyszínen még sikerült a mentősöknek újraéleszteni. Egy, szintén a Fordban utazó 46 éves, apai férfi és egy 30 éves, barlafalui nő súlyos, a Jaguart vezető hölgy pedig könnyebb sérüléseket szerzett. Hogy pontosan mi történt a balesetet megelőző pillanatokban az apai férfi által vezetett kocsiban, egyelőre nem tudni. A rendőrség a körülmények tisztázása érdekében bűnügyi eljárást indított – közölte a felügyelőség sajtóosztálya.

 

Hiábavalónak tűnik a híradás, a KRESZ-oktatás és a szülői intelmek is üres beszédnek tűnnek, ha latba vesszük a rengeteg szabálysértést és balesetet, melyek napról napra történnek Szatmár megyében.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség naponta közzétett közleménye szerint százasával érik tetten a szabálytalan sofőröket hetente. Egyedül a szerdai napon, július 10-én 140 autóst büntettek meg összesen 68.400 lej értékben. Ezt a mennyiséget átlagosnak tekintve egy év alatt  51100 bírság talál gazdára, és 24 millió lejjel lesz kevesebb a lakosság zsebében. A számítás persze helytelen, csak egy gyors sacc, de a nagyságrend megdöbbentő.

 

Megéri szabálytalankodni? Megéri életveszélybe sodorni társainkat?

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: