2011-01-02 12:09:48• hírek • Szatmar.ro

Balesetek, közúti vétségek az ünnepek alatt

Eseménydúsan telt a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai számára az elmúlt év utolsó és az idei év első napja.

A közlekedési rendőrök december 30-a és január 2-a között 44 alkalommal büntettek, és összesen 4000 lejes büntetést róttak ki. 9 alkalommal vették el a gépkocsivezető jogosítványát, ebből 3 alkalommal a jelzőlámpa jelzésének figyelmen kívül hagyása,  egy-egy alkalommal szabálytalan előzés, az elsőbbség meg nem adása, valamint a rendőri figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása, ketten pedig ittas vezetés miatt maradtak jogosítvány miatt.

Szigorúbb büntetésre számíthat a 33 éves újvárosi Koraci I., aki alkohol befolyásoltsága alatt anyagi kárt eredményező balesetet okozott, valamint a 21 éves kisgércei Dorin B., aki lejárt műszakival közlekedett.

Sajnos személyi sérülésekkel járó balesetek is történtek az elmúlt napokban. December 30-án a Decebal hídon, 22 óra körül a 26 éves B. Zsolt nagy sebességgel közlekedve elvesztette uralmát az általa vezetett gépjármű felett és nekiütközött a szemközti sávon haladó 33 éves Dejan T. által vezetett autóba. A 26 éves fiatalember megsérült.

Nagykároly és Petri között egy 19 éves gépkocsivezető 3 utasával egy fának ütközött, aminek következtében az autó kigyulladt.  A baleset során életét vesztette a 19 éves Cristian S., és súlyosan megsérült a 18 éves piskolti Alina C. A gépkocsi vezetője ellen halált okozó baleset miatt indítottak eljárást.

Az újév első óráiban, 3.30-kor Gombáspusztán is egy súlyos közúti baleset történt. A 21 éves Razvan G. gépkocsijával elgázolta az úttesten szabálytalanul áthaladó 19 éves S. Szilárdot, aki láthatósági mellényt sem viselt.

December 31-én Batarcs községben a 13 éves  C.T. egy traktort vezetett egy földúton, amellyel fölborult. A baleset következtében a kiskorú életét vesztette.

A rendőrség 7 személyt ért tetten, miközben tűzijátékot vagy más pirotechnikai eszközöket árusítottak, mindegyikük ellen eljárás indítását kezdeményezték.

A rendőrség a közbiztonság és közrend fenntartása érdekében végzett ellenőrző akciójuk során az elmúlt napokban 57 személyt büntettek meg és összesen 14 ezer lejes pénzbírságot róttak ki. Többek között zsebtolvajokat, csendháborítókat, alkohol befolyásoltsága alatt verekedő személyeket, valamint nyilvános helyen botrányt okozó személyeket állítottak elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: