2020-06-23 13:35:31• hírek • Bede Emőke

Balesetek, áradások, tűzesetek – Több mint 100 bevetése volt a katasztrófavédelemnek egyetlen hét alatt

Mozgalmas napokon vannak túl a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) csapatai, az elmúlt héten ugyanis az átlagos bevetések, tehát a tűzesetek és a közlekedési balesetek mellett még az árvíz sújtotta településeken is helyt kellett állniuk.

Amint arról Timis Bianca, az ISU újonnan kinevezett szóvivője híroldalukat tájékoztatta, a június 15. és 22. közötti időszakban a SMURD-rohammentők 95 alkalommal siettek ki az egészségügyi vészhelyzetekhez, 3 alkalommal baleseteknél kellett gondoskodniuk a sérültekről, 2 helyszínen oltani kellett, több helyen az árvízkárokat kellett mérsékelni, valamint a Covid-19 elleni harcban 8 alkalommal személyszállításra kérték fel őket.


Áradások szerte a megyében

Avasfelsőfaluban egymás után két nap is szükség volt a katasztrófavédelem közbelépésére, ugyanis június 15-én 2 udvart öntött el az ár, majd egy nappal később a Victoriei utca egy részét lepte el a víz. Június 17-én Erdődre riasztották őket, a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék ugyanis 9 házba és 40 gazdaságba jutott be. 21-én egy sárerdei pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, 22-én pedig egy szilágypéri házat kellett „vízmentesíteni”.



Három baleset alig néhány óra leforgása alatt

Június 21-én a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget három baleset helyszínére is riasztották alig néhány óra leforgása alatt. Az első baleset 10 óra 43 perckor történt Szatmárpálfalva és Amac között, ahol egy autó árokba borult. A mentőegységek kiérkezéséig a járművet vezető hölgynek sikerült egyedül is kimászni a feje tetejére állt autóból, ám a helyszíni kivizsgálást követően a rohammentősök jobbnak látták, ha további ellenőrzések céljából beviszik a sürgősségi osztályra. 11 óra 40 perckor Érszakácsi területén történt baleset. Az autó vezetője eszméleténél volt a SMURD-rohammentősök megérkezésekor, viszont sérülései miatt őt is a sürgősségi osztályra kellett szállítani.


A harmadik szerencsétlenség Avasfelsőfaluban történt, 17 óra környékén, amikor is egy személyautó kicsúszott a nedves aszfalton és egy betonhídfőnek csapódott. A katasztrófavédelmi egységek megérkezéséig hárman ki tudtak mászni az összeroncsolódott autóból, viszont negyedik társukat a tűzoltóknak kellett kivágni. A sérülteket a helyi kórházba szállították.



A víz mellett volt tűz is

Az elmúlt egy hétben a tűzoltóknak két helyszínen is oltaniuk kellett. Az első tűzeset egy csanálosi farmon történt, a második pedig Szatmárnémetiben, a Magnoliei utcán. Szerencsére mindkét incidenst sikerült időben megfékezni, így a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre, és személyi sérülésről sem kaptunk jelzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: