2013-12-08 15:29:22• hírek • Kocsis Zoltán

Két nap alatt két részeg vezető okozott balesetet

Két súlyos közlekedési baleset történt az elmúlt két napban Szatmár megyében. Mindkettőt ittas vezető okozta. Egyikőjük súlyosan megsérült, a másikról pedig kiderült, hogy nincs is érvényes jogosítványa.

Az első baleset még péntek délután Kányaházán történt. A 47 éves szatmárnémeti D. Ioan 16.30 óra körül elveszítette uralmát személygépkocsija fölött és egy hídfőnek ütközött. A helyszínelő rendőrök alkoholtesztnek vetették alá a férfit és kiderült, bizony nem volt teljesen józan. Mi több, érvényes jogosítványa sem volt.

Az alkoholszonda a kifújt levegőben 0,45 mg/l koncentrációt mutatott ki, a férfi vezetői engedélyét pedig alig két hete függesztették fel. Gondatlanságból elkövetett rongálás és közúton elkövetett törvénysértés vádjával indítottak ellene eljárást.

A második baleset szombat este 21.45 óra körül a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér szomszédságában található Repülőklub közelében történt. Az Olt megyei Ursa településről származó S. Titu a nem az útviszonyokhoz alkalmas sebesség miatt veszítette el uralmát Volkswagen Transporter típusú kisbusza fölött, a jármű pedig az árokba borult.

A balesetben az 52 éves sofőr súlyosan megsérült. Alkoholtesztnek vetették alá és a kifújt levegőben 0,70 mg/l koncentrációt állapítottak meg esetében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: