2014-12-07 13:14:17• hírek • Kocsis Zoltán

Balázs Fecóval ünnepelt a jubiláló MIK

A magyar rockzene egyik legendás alakja, az első magyar hard rock banda társalapítója zárta szombat este a Mikulás Napokat Szatmárnémetiben. Balázs Fecó fellépése előtt a szervezők köszöntötték a szülinapos Magyar Ifjúsági Kezdeményezést és fellépett egy tehetséges szatmári együttes, az ASH Band is.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a szokásos ünnepi díszkivilágítás és hasonló hiú külsőségek mellett Szatmárnémetiben másként is köszöntik a Mikulást, egyben várják a karácsonyt: a Szatmárnémeti RMDSZ, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) és a City Rádió idén is megrendezte az immár hagyományosnak nevezhető Mikulás Napokat.

Pénteken inkább a fiatalok kedvében igyekeztek járni a szervezők, akkor Fluor Tomi volt az este húzóneve. Szombaton viszont már jóval szélesebb közönséghez próbáltak szólni. A program már 16.00 órakor különböző gyermekelőadásokkal, ünnepi műsorral, kórusokkal kezdődött. Ezt követően az egyik legtehetségesebb szatmári együttes, a blues-rockot játszó ASH Band lépett színpadra, amely a különböző feldolgozások mellett saját számokat is játszott, köztük az igen jól sikerült Bitter Mant.

Koncertjük után Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, egyben az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke köszöntötte a színpadon az idén 15 éves MIK-et, amelynek megalapításában anno ő maga is részt vett. Köszöntötte az egybegyűlteket a MIK jelenlegi elnöke, Muresan István is, mindketten kiemelve magyar közösségünk összetartásának fontosságát. A szervezők egy tortával is kedveskedtek a MIK-nek, majd jöhetett a sztárvendég.

Aki nem más, mint a magyar rockzene egyik élő legendája, az első magyar hard rock együttes, a Taurus társalapítója, Balázs Fecó. A 63 éves énekes-billentyűs olyan legendákkal zenélt együtt pályafutása során, mint Som Lajos, Zorán, Radics Béla, Koncz Zsuzsa. Ennek ismeretéében volt abban egyfajta nosztalgikus szomorúság, ahogy egyedül adta elő régi fényükből mit sem kopó slágereit. Szerencsére hangja és billentyűs tudása sem kopott, érthető tehát azegyik rajongó lelkesedése: „Kolozsvárra is elutaznék érte"....

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: