2009-07-05 15:57:56• hírek • Szatmár.ro

Balázs Fecó és a Korál Kaplonyban

Felejthetetlen koncerttel ért véget a szombaton, kaplonyban megrendezett Láp Fesztivál.

Balázs Fecó és a Korál élő koncertje megdobogtatta a szíveket, könnyeket csalt az emberek szemébe: az első alkalommal megrendezett Kaplonyi Láp Fesztivál végére aligha lehetett színvonalasabb produkciót találni a sikeres koncertnél. A fesztivál ötlete onnan  adódott, hogy a helyi önkormányzat meg szerette volna ünnepelni a magyarországi Taktaszadával megkötött testvértelepülési szerződés tízéves jubileumát. Taktaszadáról természetesen népes küldöttség érkezett a testvérfaluba, élén Vajtó János polgármesterrel, aki Mosdóczi Vilmos elöljáró megnyitóbeszéde után köszöntötte a helyieket, ajándékot nyújtott át a kaplonyi kollégának és a tanácsosoknak.

Közben a futballpálya másik részén javában készültek a bográcsos ételek: halászlé, korhelyleves, babgulyás, vegyes gulyás, sertéspörkölt és borjúpörkölt. A Szatmári Magyar Hírlap előfizetésekkel jutalmazta az ad-hoc bográcsosverseny legjobbjait, a zsűriben Máncz Dezső, volt kaplonyi, Vajtó János taktaszadai, Balogh Sándor kálmándi polgármesterek, illetve Fodor István, a lap munkatársa kapott helyet, az első díjat Kind István kapta. Az asszonykórus tagjai strudlit sütöttek, töltött káposztát készítettek. Egy miskolci lovasegyesület szervezésében fogathajtó versenyt rendeztek: a hét hajtó közül egy nagyváradi illető vitte el az első díjat, a megyebeliek közül Láng Ferenc, Vanka Péter, Nagy Attila és Darabos Ferenc részesültek különdíjban.

Estefelé a miskolci Iron Frog Trial Show kerékpárosai nyaktörő mutatványokkal kápráztatták el az egybegyűlteket. A rendezvény kulturális részében felléptek: a helyi iskolások és óvodások, a fúvószenekar, az asszonykórus, a kálmándi fúvószenekar és tánccsoport, a nagykárolyi Fashion Dance Club táncosai, az Al Caplone könnyűzeneegyüttes. Balázs Fecó és a Korál koncertjére nem csak helyből és a környékről, de a megye más részeiről is sokan ellátogattak.


Nagy sikert aratott a triál-bicajos bemutató
Nagy sikert aratott a triál-bicajos bemutató


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: