2013-11-07 15:44:09• hírek • Szatmár.ro

Bál a Drágffy-Központ javára

Az Erdődi Református Egyházközség ismét közösségformáló jótékonysági bált szervez a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia javára.

Szombaton este 21 órakor Erdőd Város Rendezvénytermében az egykori Kraszna és Középszolnok főispánja nevével fémjelzett helyiség építésére gyűjtenek.

Drágffy Gáspár I. Ferdinánd alatt egyike a reformált vallás legbuzgóbb híveinek és terjesztőinek. Nagyban hozzájárultak ehhez tanítói, Kopácsi István, Batizi András, Thordai Demeter és Dévai Bíró Mátyás. Erdődre zsinatot akart egybehívni, de 1545-ben bekövetkezett halála meggátolta e terve kivitelében, felesége Somlyai Báthori Anna azonban megszervezi Kárpát-medence első zsinatát.

Az erdődi református hívek tavasszal Kopácsi Istvánról elnevezett egyházkerületi egyháztörténeti vetélkedő keretén belül emlékeznek meg a zsinat elnökéről, Drágffy Gáspár magyar nemes emlékezetére pedig az őszi bál hívja fel a figyelmet.

Az erdődi kultúrotthonban megrendezendő eseménye a zenét Stan Tibor, a humort Székely Zsolt biztosítja. Fellépnek az erdődi és magyargéresi néptánccsoport fiataljai, akik éppen a Drágffy-Központ alapkőletételén megrendezett gyülekezeti találkozón léptek fel először. „Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek lelki házzá!" (1Pét 2,9) - mondja az apostol. E rendezvény is legfőképpen a közösség építését és közhelynélküli együvé tartozást szeretné szolgálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: