2010-11-07 17:39:35• hírek • Szatmár.ro

Bál Szatmárhegyen

Szombaton rendezték meg az idei, szatmárhegyi szüreti bált.

Százhetven résztvevő ropta szakadatlanul este nyolctól hajnali hatig: a szatmárhegyi RMDSZ-bál ezúttal is „hozta megszokott formáját", a szórakozás felhőtlen volt, és az ellátásra sem lehetett panasz.

A rendezők minden évben hízót vágnak az eseményre, így üzennek hadat az üzletekben kapható, kétes összetételű felvágottaknak, és egyéb ételeknek: kizárólag hagyományos, szatmárhegyi ételek kerültek az asztalra.

Úgy, mint: hurka, disznófősajt, tepertő, fasírt, rántott hús, töltött káposzta, mindez kemencében sült házikenyérrel és helyi termesztésű burgonyából készült pürével kísérve. Az italok ugyancsak helyiek voltak: szilvapálinkával és borpárlattal, szatmárhegyi nemesborral öblíthették le a négyfogásos menüt a vendégek, a táncok szünetében.

A talpalávalót ezúttal is a nótáskedvű szatmárhegyi kántor, Félegyházi Árpád szolgáltatta, köszöntő beszédet mondott: Huszti Gyula, az RMDSZ községi elnöke, a vacsora elkezdése előtt pediglen Kovács Ferenc, helybeli református lelkész mondott hálaadó imát. A szervezők ígérete szerint: jövő ilyenkor - sőt, előtte még farsang idején - ismét várják a bálozókat Szatmárhegyen.


Szatmárhegyen megint hatalmas buli volt az RMDSZ bál
Szatmárhegyen megint hatalmas buli volt az RMDSZ bál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: