2014-01-23 15:23:17• hírek • Kocsis Zoltán

Baktériumokkal a bűz ellen

Baktériumokkal küzd az Axente Sever utcán fel-felbukkanó bűz ellen az Apaserv, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatón Dan Stegerean igazgatója, aki méltánytalannak érzi a lakosság irányából érkező rengeteg panaszt.

Az igazgató szerint a terjengő bűz okozója a közelben tevékenykedő vágóhíd. Az onnan lefolyó, különböző szerves anyagokkal és egyéb szennyező anyagokkal telített víz az Axente Sever utcai szivattyúállomásra kerül. Ide gyűl ugyanis össze a környező utcák valamennyi szenny- és csapadékvize.

„A tavalyi esztendőben sokat foglalkoztunk a problémával, a polgármester úrral együtt is többször voltunk kint a helyszínen. Kicseréltük az egyik elvezető vezetéket és vásároltunk egy olyan szűrőt, amely baktériumokkal van teli. Ezek a mikroorganizmusok lebontják a vízben lévő szerves anyagokat. Azóta alaposan visszaesett a bűz intenzitása. Még akkor is, ha a bűzt nem is tudjuk teljes mértékben felszámolni, úgy gondolom, mértéke most már elfogadható, ezért méltánytalannak érzem azokat a panaszokat, amelyeket az Apaserv ellen nyújtottak be", jelentette ki Stegerean.

Szatmárnémeti több negyedében is késve, a kifizetés dátumaként megjelölt napon kapták meg a számlákat a lakók. Ezzel kapcsolatban az Apaserv illetékes elmondta, az év elejének szabadnapjai miatt halmozódtak fel a számlák és ezért vitték ki csak későn őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: