2007-08-29 20:36:40• hírek • István Löchli

Hulladékgyűjtő akció

 Nem lesz szemét a PMN után – a résztvevők saját maguk fogják gyűjteni a hulladékot.
A Partiumi Magyar Napokon idén is nagy hangsúlyt fektetnek a környezet megóvásának fontosságára, ugyanis a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség nagyszabású szemétgyűjtési akciót szervez a rendezvény alatt – tudatta a Szatmár.ro-val Békéssy Erzsébet a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója.
 
"Összefogva egy tiszta környezetért" címmel meghirdetett kampányuk alkalmával, a Partiumi Magyar Napokon egy standot hoznak létre, ahova a vendégek bizonyos ajándékok fejében beadhatják az általuk összegyűjtött hulladékot. Békéssy Erzsébet elmondta, az ilyen jellegű rendezvényeken óriási mennyiségű szemét halmozódik fel, ezért kell az embereket ösztönözni arra, hogy valamiféleképp segítsenek a hulladékgyűjtésben, és a egyúttal a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is fel szeretnék hívni a figyelmet. A Kossuth kertben megrendezett PMN-en, tíz összegyűjtött pohár esetén a gyerekek egy pohár üdítőt, a felnőttek pedig egy pohár sört kaphatnak. Akik nem tartanak igényt az italokra, de szeretnének poharakat gyűjteni, azok megnyerhetik a CREST forrásközpont által felajánlott számítógépet. Az a csapat vagy személy, aki a leghosszabb poharakból összerakott oszlopot alkotja meg, az viheti el a hulladékgyűjtés fődíját, a számítógépet.
 
A tavalyi évben az ügynökség akciójával már jelen volt a rendezvényen, de akkor nem tervezték papírhulladék gyűjtését. "Sajnos a tavaly szembesültünk azzal, hogy hiába összeszedtük az összes pillepalackot és poharat, a Kossuth kert tele volt papírhulladékkal, ezért az idei évben arra gondoltunk, hogy egy papírhulladék-gyűjtő akciót is elindítunk a már jól bevált pohár és pillepalack gyűjtés mellett" – mondta Békéssy. Az ügynökség mindenkit, aki papírhulladékot gyűjt, tárgynyereményben fog részesíteni.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: