2013-04-09 18:37:18• hírek • Szatmar.ro

Hetedik lett Gyenes a King of the Hill Tournamenten

Bő másfél hónappal a román bajnokság május végi rajtja előtt egy kemény versennyel és remek eredménnyel nyitotta a szezont Gyenes Emánuel: a négyszeres Dakar-résztvevő hetedik lett a King of the Hill Tournament elnevezést viselő hard enduró viadalon.

Az Arad megyei Gyorok közelében megrendezett versenyen 270-en indultak el (közel 80%-uk volt külföldi), ám mindössze ötvenen fejezték be - nem véletlenül hasonlította Gyenes a Red Bull Romaniacshoz. A három napos verseny a brit Graham Jarvis nyerte a dél-afrikai Wade Young és a német Markus Kehr előtt.

„A mezőnyben nagy nevek is voltak, így abszolút elégedett vagyok a teljesítményemmel. A viadal igen megerőltető volt, hiszen az eső is esett, és emiatt a pálya útvonalán a sár volt az uralkodó. A három nap alatt 140 kilométer volt az előírt táv, de a harmadik napon a terepviszonyok miatt ezt lerövidítették 10 kilométerrel. Az időjárási körülmények miatt egyébként már az első nap után sokan nem folytatták a versenyt, hazamentek, és a végén is a mezőnyből mindössze 50 motoros ért a célba", értékelt Mani.

Gyenes 300 köbcentis KTM-ével vett részt a versenyen, ám ezzel el is búcsúzott a korábban kicsit össze is tört járgánytól: hamarosan ugyanis egy új motorra cseréli le a jelenlegit az egyaránt ötszörös enduró és endurókrossz román bajnok sportoló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: