2014-09-05 17:24:40• hírek • Kocsis Zoltán

Bajnokok népszerűsítették a vívást Szatmárnémetiben

A Román Vívószövetség a sportágat népszerűsítő országjáró körútja során pénteken Szatmárnémetibe látogatott Mihai Covaliu szövetségi elnök. A korábbi olimpiai bajnok vívó elismerően beszélt a szatmári iskoláról és edzőkről, kérte az önkormányzat támogatását és ígéretet tett az olimpiai központ vissza hozatalára.

Ha van város Romániában, ahol a vívásnak nincs szüksége népszerűsítésre, az Szatmárnémeti. Az 1996-os angliai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság jelmondatát (a foci hazaérkezett) parafrazálva akár azt is mondhatnánk Covaliu látogatása kapcsán, hogy a vívás hazaérkezett.

Nem véletlenül méltatta tehát az elnök a szatmári vívóiskolát és a szatmári edzőket, mondván: nem csak Románia, de az egész világ tekintetében fontos központ Szatmárnémeti, amely ismert és elismert sportolókat adott a nemzetközi vívótársadalomnak. „Ahol van történelem, ott van jövő is", nyilatkozott bizakodóan a szatmári vívás következő évtizedeiről Covaliu.

A korábbi sportoló ezzel együtt elismerte: a sportágnak és azon belül az edzőknek szüksége van az önkormányzatok támogatására. Elmondása szerint ő maga sem nézi jó szemmel a Steaua és a Dinamo elszívó erején, a tehetségek megtartásában pedig a polgármesteri hivatalok támogatására is szükség van.

Covalui társaságában Szatmárnémetibe látogatott az Európa- és világbajnok, olimpiai ezüstérmes Tiberiu Dolniceanu, a kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Simona Gherman, az Európa-bajnok szatmári Simona Deac, valamint a román válogatott két tagja, Veres Gréta és Anamaria Constantin. Ők valamennyien bemutató csörtéket vívtak a Sportklub fiataljaival a Szamos-áruházzal szembeni gödörben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: