2012-06-26 10:48:08• hírek • Szatmar.ro

Bajnoki cím után másfél hónapos pihenő

Akárcsak az első első két fordulóban, Gyenes Emánuel a hétvégén Gyergyószárhegyen is megnyerte az enduro bajnokság soron következő etapját, ezzel pedig megszerezte ötödik bajnoki címét. Mindezt attól függetlenül, hogy az utolsó fordulóban rajthoz áll vagy sem.

„A záró etapra már el sem kell mennem, mivel ha a mögöttem álló valceai motoros meg is nyeri mind a két versenynapot, akkor is egy ponttal megelőzöm majd az összetettben", magyarázta Gyenes. A Vectra Racing Team pilótája pedig a jelek szerint nem lesz ott Lupényban, mert részt kíván venni Németországban, a Six Day's tereprali versenyen. Ezen a viadalon egyszer már starthoz állt, akkor épp Chilében kellett megküzdenie a természet jelentette akadályokkal.

Az elmúlt héten az Autonet Kolozsváron tartott egy bemutatót, ahol kiállították Gyenes 450 köbcentis KTM-jét, amellyel idén a Dakaron versenyzett. A másik járgányára, az enduro és enduro-cross bajnokságon valamint a Red Bull Romaniacs-on használt 350-es KTM-re viszont egy nagy szervizelés vár, hogy a lehető legjobb erőben legyen az őszi szezonban.

Ugyanebből az okból kifolyólag Manira is pihenő vár, a következő versenye ugyanis augusztus 12-én az enduro-cross bajnokság negyedik futama lesz. Amennyiben azt megnyeri, akkor begyűjti az ötödik bajnoki címét. Ez azt jelenti, hogy ősszel mindkét szakágban kérheti a mesteri címet - márpedig a motorsportot űző sportoló még nem rendelkezik ezzel a címmel Romániában.

A gyergyószárhegyi enduro bajnoki futamon egy másik szatmári motoros is részt vett. Szilveszter Márton a saját kategóriájában a harmadik helyen végzett, ám ezzel együtt továbbra is vezet összesítettben. Amennyiben a zárófordulóban is az első helyen végez, akkor ő is bajnoki címet ünnepelhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: