2009-04-02 17:32:42• hírek • Szatmar.ro

Contra visszavonult a válogatottól

A Getafe védőjének Ausztria ellen volt a 72. és utolsó meccse a válogatottban.

Cosmin Contra szavatartó ember. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy már korábban megígérte, amennyiben a válogatottnak már nincs esélye arra, hogy kijusson a 2010-es világbajnokságra, akkor visszavonul a nemzeti csapattól.

Nos, a román válogatott szerdán vereséget szenvedett Ausztriában és ezzel minden reális esélyét elveszítette, hogy 2010 nyarát Dél-Afrikában kezdje. „Nagyon szomorú vagyok, hogy egy vereség után vonulok vissza, nagyon nehéz pillanat ez számomra, de nem szeretném közszemlére tenni az érzéseimet. Sok szerencsét kívánok a fiúknak a folytatásban", nyilatkozta láthatóan szomorúan Contra.

A temesvári születésű jobb oldali védő pályafutása során megfordult a Temesvár, a Dinamo, az Alaves, a Milan, az Atletico Madrid, a West Bromwich Albion és ismét a Temesvár csapataiban, majd 2005-ben szerződött a Getaféhez. Klubpályafutása csúcsa a 2001-es év volt, amikor az Alaves színeiben részt vett a Liverpool ellen 5-4 arányban elbukott UEFA-kupa döntőjében, minek köszönhetően hét millió eurót fizetett érte a Milan és az UEFA honlapján a legjobb jobb oldali védőnek választották.

A válogatott színeiben részt vett a 2000-es és a 2008-as Európa-bajnokságon, ám a vb. nem akart összejönni. Legemlékezetesebb meccsét 2002-ben vívta, amikor Luxemburg ellen mesterhármast ért el. Összesen hét alkalommal volt eredményes a nemzeti csapatban.

Nézze meg Contra pazar gólját a Bayern München ellen 2008 tavaszán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: