2009-12-02 15:29:07• hírek • Szatmar.ro

Bajnok a Kölcsey kosárcsapata

A fiúk aranyat, a lányok ezüstöt nyertek a magyar gimnáziumok bajnokságán.

Fantasztikus eredményt értek el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kosárlabda-csapatai, mivel a fiúk az első, a lányok pedig a második helyen végeztek a Romániai Magyar Gimnáziumok Kosárlabda-Bajnokságán, melynek Nagybánya adott otthont. A tornán Arad, Brassó, Fehér, Hargita, Kolozs, Kovászna, Máramaros, Maros és Szatmár megye bajnokcsapatai vettek részt.

A Kölcsey két csapata könnyedén vette az akadályokat az elődöntőkig, ahol a legények a házigazda Németh László Elméleti Líceum csapatával, a leányzók pedig a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum gárdájával csaptak össze. A fiúk végig vezettek, de csak a negyedik negyedben tudták bebiztosítani győzelmüket, míg a lányok viszonylag simán verték az igazolt játékosokkal (is) rendelkező, esélyesebb ellenfelet.

A fináléban egyaránt küzdelmes, a végletekig kiélezett csatát vívtak a kölcseysek, ám míg a fiúk 50-44 arányban nyerni tudtak a brassói Áprily Lajos Főgimnázium ellen, addig a lányok egy még ennél is izgalmasabb meccsen 37-35 arányú vereséget szenvedtek a kolozsvári Apáczai Csere János ellen, amelynek a színeiben (a változatosság kedvéért) szintén szerepelt néhány igazolt játékos.

Az eredmények tükrében nem meglepő, hogy a fiúknál Varga Ádám és Szénási György, a lányoknál pedig Korponai Anita és Szegedy Eszter is bekerült a torna álomcsapatába.

A dobogók:
fiúk: 1. Kölcsey Ferenc Főgimnázium
2. Áprily Lajos Főgimnázium - Brassó
3. Németh László Elméleti Líceum - Nagybánya

lányok: 1. Apáczai Csere János - Kolozsvár
2. Kölcsey Ferenc Főgimnázium
3. Bolyai Farkas Elméleti Líceum - Marosvásárhely

a Kölcsey csapata:
fiúk:
Varga Ádám (XII-A) 50 pont, Szénási György (XI-B) 47 p., Makora Gergő (XII-C) 37p, Mezei Balázs (XI-B) 27p, Erős Roland (XII-B)20p, Zolcsák Tamás (XI-A) 6p, Bodor Zoltán(XII-B) 4p, Korda Zoltán (XII-C) 2p, Marian Ákos (XII-B), Beluska Ádám (X-A).

lányok: Korponai Anita (XI-B) 51 p., Szegedy Eszter (XII-C) 14 p., Hutton Kinga (XII-A) 35p, Markos Apollónia (XII-B) 8, Vezér Krisztina (XII-B) 4p, Jakab Eszter (XII-B) 9p, Szabó Csilla (IX-B)2 p., Dobos Fruzsina(XI-F)



A Kölcsey fiú- és lánycsapata, középen Filip Zoltán tanár úrral


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: