2009-04-14 16:48:10• hírek • Szatmár.ro

Bajnai az új miniszterelnök

Fotó: MSZP.hu
Fotó: MSZP.hu

Az Országgyűlés 204 igen szavazattal támogatta a konstruktív bizalmatlansági indítványt, így Gyurcsány Ferencet Bajnai Gordon váltja a miniszterelnöki székben.

Bajnai megnevezte minisztereit is. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter, Gráf József, az agrár miniszter, Hiller István oktatási  miniszter, Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Székely Tamás egészségügyi miniszter a helyén marad.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium vezetője Hónig Péter lesz. A  pénzügyminiszter Oszkó Péter, a Deloitte vezérigazgatója lesz,. Kiss Péter a társadalmi egyeztetésért felelős tárca nélküli miniszterként kap majd helyet.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Vahl Tamás, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke lesz, aki Molnár Csaba helyét veszi át - ő a Miniszterelnöki Hivatalt fogja vezetni.  A szociális és munkaügyi Minisztériumot Herczog László, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumot pedig Varga Zoltán fogja vezetni. A külügyminiszter Balázs Péter, a  titkosszolgálati miniszter pedig Ficsor Ádám lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: