2009-03-30 10:26:01• hírek • Szatmár.ro

Bajnai a Fidesszel is tárgyalni akar

Az SZDSZ is támogatja Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölését.

Miután az MSZP frakciója hivatalosan is Bajnai Gordont jelölte meg miniszterelnök- jelöltjeként, a jelölt az SZDSZ vezetőségét is felkereste, hogy ismertesse válságcsomagját.

A Kossuth Rádió úgy tudja, hogy a szocialisták tegnap késő estig tartó frakcióülésén a képviselők nagy többsége rábólintott a Bajnai által ismertetett válságkezelő programra. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a párt ügyvivői testületének és frakciójának hajnalig tartó együttes ülése után jelentette be, hogy támogatják Bajnai jelölését. A liberálisok azt szeretnék, ha a kormány tagjai döntően szakértők lennének.

Bajnai Gordon programja állítólag komoly megszorításokat tartalmaz. A miniszter szerint hatszázmilliós megtakarítást kell elérni, ezért a büdzsé kiadásaiban jövőre nagyobb vágást látna jónak, mint a jelenlegi kormány.

Bajnai szerint őszintén kell beszélni a veszélyekről, ha nem változtatunk, akkor a válság még nagyobb károkat fog okozni, amit meg kell előzni.

A vélhetően miniszterelnök tisztségre lépő  politikus elmondása szerint valamennyi politikai párttal tárgyalni akar az ország érdekében, függetlenül attól, ki jobb-, ki baloldali. Beszédében arra engedett következtetni, hogy csak erre az egy évre vállalta el a feladatot, meghatározott időre, meghatározott cél érdekében kíván miniszterelnök lenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: