2009-04-08 01:22:41• hírek • Szatmar.ro

Bajban lehetnek a hazaiak

Nem tudtak előnyt kiharcolni a hazai csapatok a BL negyeddöntőinek első napján.

A labdarúgó Bajnokok Ligája idei sorozatának elődöntőin mindkét hazai csapat a visszavágás gondolatával lépett pályára, de nem tudott előnyt szerezni, sőt, a Portónak és az Arsenalnak jól jöhet a Manchesterben és a Villarrealban szerzett találat.

Akárcsak öt évvel ezelőtt, idén is mindenki úgy gondolta, a Manchester United a szerencse kegyeltje, mivel a negyedöntők sorsolásán a Porto csapatát sodorta útjába Fortuna istenasszony. Mintha erre szerettek volna rácáfolni a portugálok, akik aktívabban kezdtek és a negyedik percben meg is szerezték a vezetést. Igaz, kellett ehhez Evans hathatós segítsége, aki egy erősen kapu elé belőtt labdát Rodriguez elé passzolt, aki a hosszú alsó csavart. Nem váratott soká a ManU válasza, igaz, Helton előbb bravúrral hárította Ronaldo fejesét. A 15. percben aztán Bruno Alves szeretett volna kapusához passzolni, de nem vette észre, hogy Rooney is erre vár, így az Everton nevelésének nem volt nehéz dolga kiegyenlíteni. Ez a bődületes védelmi hiba sem törte meg a Sárkányokat, akik az egész első félidőben veszélyesebben játszottak, igaz, Heltonnak is akadt védeni valója.

 

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, majd a címvédő hazaiak egyre inkább ráerőszakolták akaratukat a vendégekre, melyeknek színeiben Cristian Sapunaru végig a pályán volt. Mégis, jó ideig nem született gól, pedig a kék-fehérek kontrái is veszélyesek voltak. Aztán az utolsó öt percben eksztázisból agóniába eshetett az Old Trafford publikuma. A 85. percben Rooney tette be a labdát egy elképesztő sarkazással Tevez elé, aki közelről nem hibázott, majd három perccel később Gonzalez találta meg az üresen érkező Marianót, aki a kifutó van de Sar mellett kiegyenlített. Akárcsak öt évvel ezelőtt, most is az utolsó percekben jött az egyenlítő gól, ám ezúttal a visszavágón dől el, hogy ez ismét továbbjutást jelent-e.

Nem született gól az Villarreal és az Arsenal 2006-os elődöntő visszavágóján és ez akkor az Arsenalnak volt jó. Ezt elkerülendő a spanyolok kezdtek aktívabban és Senna a 10. percben egy 25 méteres bombával meg is szerezte a vezetést számukra. Ezt követően az angolok vették át az irányítást, ám gólt nem sikerült szerezniük, ráadásul sérülés miatt Almuniát és Gallast Fabianszki illetve Djourou váltotta még a szünet előtt. A pihenő előtt a lengyel kapusnak be is kellett mutatnia egy-két bravúrt.

A szünet után egy ideig nem sok minden történt, majd a 63. percben Adebayor egyenlíthetett volna, ám célt tévesztett. Azonban ami késik, az nem múlik és úgy tűnik ezt a mondást Togóban is ismerik, mert két perccel később a Monaco egykori játékosa megszerezte az egyenlítést jelentő gólt egy nem is akármilyen találattal: 15 méterről ollózott a hazaiak kapujába.

Az utolsó fél órában már nem sok minden történt, az „ágyúsok" lövedékei rendszerint cél tévesztettek, akárcsak Senna újabb próbálkozása, így az eredmény nem változott. A visszavágón egy újabb gól nélküli döntetlen ismét az angoloknak kedvezne jövő szerdán...

Bajnokok Ligája negyeddöntők:

Manchester United-Porto 2-2
gólok: Rooney (15.), Tevez (85.), illetve Rodriguez (4.), Mariano (89.)
(a vendégeknél Cristian Sapunaru végig a pályán volt)

Villarreal-Arsenal 1-1
gólok: Senna (10.), illetve Adebayor (65.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: